fbpx

BG online

Roditeljstvo

Vodič kroz bolan proces razvoda

A šta sa decom?

Sva su deca tužna kad im se roditelji razvedu, međutim ukoliko tuga predugo traje i sprečava dete da vodi svakodnevni život, bilo bi dobro proveriti da li je posredi depresija. Tad treba preduzeti korake da se ublaže simptomi koji bi inače značajno pogoršali situaciju i učinili dete još nesrećnijim- kaže Džuli Li Evans, autorka knjige “Razvod, a šta sa decom?” za koju je dr Zoran Milivojević rekao da je dobar i koristan vodič roditeljima kroz bolan proces razvoda.
Deca koja “ne smeju” da budu tužna ili ljuta i moraju da potisnu svoja osećanja da bi preživela i ispunila zahteve odrastanja, u opasnosti su da padnu u depresiju, napominje Džuli Li Evans i podseća da Kraljevski psihološli koledž procenjuje da se 2% dece mlađe od 12 godina i 5% adolescenata bori sa jakom depresijom koju inače izaziva neki traumatičan događaj kao što je dezintegracija porodičnog doma, a intezivira nedosledno roditeljstvo.
Jedan od najčešćih i često skrivenih simptoma deteta u porodici koja se rastura je nesposobnost da zaspi ili da spava. Razvod nije laka odluka i obično su u tom periodu i majka i otac nesrećni. Astma, ekcemi, facijalni tikovi, nervozne navike, mucanje, mokrenje u krevet… dug je spisak posledica poremećenih porodičnih odnosa koje se manifestuju na detetu. U knjizi “Razvod, a šta sa decom?” je pojedinačno objašnjeno kako treba postupati s decom u kom uzrastu. Takođe, ova knjiga daje odgovore i na pitanja: zašto razvod mora da boli, zašto je on katastrofičan za decu, kako se postaviti u skladu sa uzrastom deteta, kako i nakon svega biti dobar roditelj…?

Knjigu “Razvod, a šta sa decom?” po ceni od 1100 din + PTT troškovi možete poručiti telefonom 066 060820 ili putem porudžbenice:© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Od pirinčanog brašna možete da napravite vrlo ukusna peciva bez…
error: