BG online

ODMOR I PUTOVANJA

Putujte sa manje čekanja i stresa

Video kamere na graničnom prelazu Batrovci

“Servis za građane – trenutno stanje na graničnim prelazima Republike Srbije” novi je pilot projekat MUP RS i AMSS koji je od posebnog značaja tokom turističkih sezona kada su gužve najveće. Sistem se sastoji od video-kamera, čiji je signal dostupan javnosti putem Interneta, a koje prikazuju protočnost drumskog saobraćaja na graničnim prelazima, kako na ulazu, tako i na izlazu iz Republike Srbije.
Cilj projekta je da se građanima olakša kretanje preko graničnih prelaza, kao i da dobiju informaciju koja im je potrebna za planiranje putovanja i eventualno preusmerenje na alternativne granične prelaze.
Granični prelaz Batrovci jedan je od najopterećenijih graničnih prelaza gde putnici ponekad čekaju i po više sati. MUP Republiek Srbije je u saradnji sa AMSS napravio pilot projekat koji će omogućiti građanima da dobiju informaciju o vremenu čekanja na graničnim prelazima i alternativnim putnim pravcima, gde bi mogli manje da čekaju i bolje planiraju svoje putovanje.
Video-kamere su postavljene na graničnom prelazu Batrovci, a usluga prikaza trenutnog stanja na graničnom prelazu Batrovci uskoro će biti dostupna i korisnicima AMSS aplikacije za mobilne uređaje, što će omogućiti brži pristup vozačima, dati im ključne podatke u planiranju puta i omogućiti im bezbednu vožnju.
Zajednička ideja AMSS i MUP RS je da ovaj sistem uspostavi i na ostalim graničnim prelazima Republike Srbije – Horgoš, Gradina, Preševo, sa mogućnošću proširenja broja lokacija u zavisnosti od potreba i zainteresovanosti javnosti.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Horor film "TIHO MESTO" U bioskopima širom Srbije stigao je…
You cannot copy content of this page