BG online

ZDRAVLJE

Sve što treba da znate o vežbama Pet Tibetanaca

Naučite kako da se podmladite

Ovaj sistem jednostavnih vežbi doprinosi povećanju energije, boljoj kondiciji, obnavljanju ukupne prirodne vitalnosti organizma bez obzira na pol, godine i fizičko stanje ovog ko vežba. Ovo su vežbe za sve generacije, nastale na Himalajima, a poznate su i pod nazivom Pet obreda podmlađivanja. Na Zapad su ove vežbe sligle očetkom 20.veka.

Malo vremena, mnogo koristi

Pet Tibetanaca oduzimaju vro malo vremena dokom dana, ali zato pružaju mnogo onima koji ih rade: veću snagu i gipkost, vitalnost, psihičku oštrinu, osećaj zadovoljstva. Redovno vežvanje ublažava i mišićnu napetost i stres, varenje, poboljšava disanje i varenje, koristi kardiovaskularnom sistemu i dovodi do dubokog opuštanja.

Bolja energija

Pet Tibetanaca možete vežbati kad god želite, ali da biste postigli najbolje rezultate preporuka je da vežbate ujutro pre doručka ili uveče pred spavanje. Autor knjige vežbi “Pet Tibetanaca” Kristofer S. Kilham kaže da više voli da vežba kad ustane, odmah posle tuširanja, jer ove vežbe obezbeđuju dobru energetsku podlogu za ostatak dana.
Ove vežbe ako ih radite uveče donose dublji san, mada se dešava da su nakon ovih vežbi i muškarci i žene toliko puni energije da ne mogu da spavaju.
Najbolje je da Pet Tibetanaca vežbate ne manje od tri sata posle jela. Ako vežbate punog želuca može da se javi mučnina. Za vežbanje obucite nešto komotno, od pamuka. Bitno je da vas garderoba ne steže i da imate slobodu pokreta. Mesto na kojem vežbate treba da je uredno i čisto. Najbolje je da vežbate na prostirci ili tepihu, bolje je nego na tvrdoj površini. Budući da mnogo koriste opštem zdravstvanom stanju, prema Pet Tibetanaca kažu da se treba odnositi pozitivno i sa zahvalnošću. Ove vežbe ne zahtevaju nikakvu posebnu opremu, okruženje, vremenske prilikei nikog drugog osim vas.

 

 


Knjigu “Pet Tibetanaca” sa vežbama za zdravlje vitalnost i snagu po ceni od 699 din+troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:  Drevna tajna fontane mladosti: Druga knjiga – Peter Kelder

  Medicina nema odgovore na sva pitanja

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Emocionalna zrelost kao uslov za razumevanje sebe i drugih Verovatno…

  You cannot copy content of this page