fbpx

BG online

Roditeljstvo

Spasite decu od štetnog uticaja rijaliti programa

APEL IZDAVAČKE KUĆE „PČELICA“

„Usmerite pažnju na svu našu divnu, pametnu i talentovanu decu koja osvajaju brojne nagrade na naučnim i sportskim takmičenjima, odvojite vreme za emitovanje obrazovnog programa na TV programima, u novinskim člancima, na portalima, koji su u današnje vreme lako dostupni i najmlađima…“

Ugledna izdavačka kuća „Pčelica“ obratila se saopštenjem za javnost, koje je u ime kolektiva potpisao direktor Goran Marković.
Prateći najave novih rijaliti-programa na našim televizijama sa nacionalnom frekvencijom, a kao neko ko se putem knjiga bavi obrazovanjem i vaspitanjem dece, dužni smo da se oglasimo i upozorimo odrasle da smatramo takve programe neprikladnim i štetnim za decu i da je neophodno da pokažemo odgovornost i da naše najmlađe zaštitimo.

Afirmišite prave uzore

Pozivamo Regulatorno telo za elektronske medije da, ukoliko postoje zakonske mogućnosti, ne dozvoli emitovanje takvih programa u toku dana, kada ih deca mogu videti i da ograniči emitovanje eksplicitnih scena, vulgarnosti i konflikata. Smatramo takve programe veoma štetnim za osetlјivi period razvoja dece i apelujemo na medije i novinare da pažnju usmere na svu našu divnu, pametnu i talentovanu decu koja osvajaju brojne nagrade na naučnim i sportskim takmičenjima, da odvoje vreme za emitovanje obrazovnog programa i da na TV programima, u novinskim člancima, na portalima, koji su u današnje vreme lako dostupni deci, više afirmišu prave uzore ‒ naše sjajne pisce, glumce, sportiste i mnoge druge.

Apel na roditelјe, bake, deke…

Direktno apelujemo na odrasle, roditelјe, bake, deke, da posebnu pažnju obrate na to šta njihova deca i unuci gledaju na televiziji i na internetu i čime se bave u slobodno vreme. Mališanima čitajte knjige pred spavanje, vodite ih u biblioteke, na muzičke koncerte, sportska takmičenja, dajte im loptu u ruke, da trče, da se igraju i razvijaju, da stiču nove drugove u realnom, a ne u virtuelnom svetu i da s vremenom formiraju pozitivne životne stavove i postanu sposobni, pametni i čestiti lјudi- navodi se u saopštenju „Pčelice“.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
OSVEŠĆEN KUPAC=ZDRAVIJE STANOVNIŠTVO Hipokrat, otac medicine, davno je izrekao vanvremensku…
error: