fbpx

BG online

Hrana & Recepti

Slatkiši sa stilom

Francuski ukus, dizajn i originalnost (Jecakes)

U radionici slatkiša Jelene Aleksić (Jecakes) pripremaju se fantastični kolači i torte sačinjeni od najkvalitetnijih sastojaka i mnogo ljubavi. Ovde svaki kolač ima svoju priču, svaki detalj je osmišljen sa puno pažnje, a glavni majstor Jelena Aleksić edukovala se kod najboljih u ovom poslu.
Jelena Aleksić je poslastičar sa višedecenijskim iskustvom i prestižnim sertifikatima svetskih akademija Puratos (izrada pralina), Pregel (izrada sladoleda) i Callebaut (izrada poslastica od čokolade). Nakon završetka srednje i više škole u prestižnom hotelu Hajat je pohađala stručnu praksu gde su gostovali najbolji stručnjaci i šefovi iz oblasti poslastičarstva. Tu se desio njen prvi susret sa master radom gde je naučila kako upotrebiti kreativnost i napraviti najukusniji kolač.
Tokom profesionalnog usavršavanja radila je sa poslastičarskim veličinama poput Emmanuel Hamon i Manfred Klein, kroz čija predavanja i praksu je izgradila sopstveni, prepoznatljiv stil u savršenoj kombinaciji francuskog ukusa, dizajna i originalnosti.

Francuska poslastičarska škola

Učešće na akademiji Karim Bourgi i pohađanje specijalizovanih kurseva „Patisserie moderne“, su doprineli tome da Jecakes dezerti počivaju na osnovama prave francuske poslastičarske škole.
Nakon 20 godina rada i iskustva, Jelena je 2017. godine osnovala brend Jecakes fokusiran na proizvodnju torti i kolača napravljenih od najfinijih sastojaka, istovremeno savršeno dizajniranih.
Izazov joj je da se izdvoji iz šablona obične proizvodnje kolača i torti i u budućnosti ona bude ta koja će razviti neku vrstu usmeravanja za mlade talente, kroz različite radionice, kao i da u Srbiju dovede eminentne i kvalitetne šefove iz oblasti poslastičarstva.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Ne krivite životne okolnosti za svoje neuspehe Mnogi ljudi danas…