fbpx

BG online

Lični razvoj

Gde je nestao moj romantični čovek?

Seksualnost u braku

Ono što bi žene trebalo da znaju…

Ah, muskarci! Njihovi jaki mišići koji pucaju od snage, njihov oštri razum koji vas u trenutku zasmeje, njihova pažnja koncentrisana samo na vas, njihovi junački podvizi napravljeni samo da ostave utisak na vas, njihov zaštitnički način kojim vas drži u zagrljaju… I pre nego postanete svesne šta se događa, vaše srce počinje brže da kuca, ubrzano dišete i ne znate šta ćete sa rukama. Predivno je i zastrašujuće u isto vreme. Ta muževnost koja je koncentrisana na vas hrani vaše ženstveno srce kao ništa drugo. Kad vas muškarac obožava, kao da probudi u vama onu lepšu verziju za koju ste naslućivali da postoji i vi stvarno postanete toliko lepe kao nikad do tada. On je probudio uspavanu lepoticu. I stvarno, ljubav muškarca je u stanju da podstakne lepotu žene kao ništa drugo. A to osećanje je čarobno.Vi želite da budete voljene. Obožavate onaj osećaj koji u vama budi muškarac. Zbog toga vaše srce treperi kad gledate romantične filmove. U prisustvu zaljubljenog muškarca žene se osećaju kao najlepša, najobožavanija i najdraža bića. Neverovatno je šta ljubav muškarca radi ženama i kad one to osete, u stanju su da se odreknu svega da bi bile sa njim, da ga prate na najudaljenije mesto na planeti (i ja sam to uradila).Svaka žena dobro poznaje tu moć o kojoj govorim. Kad on krene da vam se udvara to izgleda kao da njegova romantična duša ne poznaje nikakve granice. Obasipa vas pažnjom i poklonima. Vi postajete najvažniji u njegovom životu. On želi da sazna sve o vama i vi obožavate vaše duge razgovore. To on pokušava na sve načine da pridobije vaše srce. Predivan je to osećaj kad vam se udvara romantični čovek koji je u stanju da ustreperi vaše srce. I na kraju vi mu i date svoje srce (ili ga on jednostavno ukrade ). On je taj! I vi ste upecane. Šta onda? Znate vrlo dobro šta se desi posle izvesnog vremena… vatrena strast se ohladi i bajka je odjednom surovo prekinuta. Kad vam postane jasno da ne postoji “i oni su živeli srećno do kraja života” vi se osetite prevareno.
Istraživanja u oblasti psihologije otkrila su da strasna veza počinje da se hladi posle odprilike dve godine. I kad one prođu, šta se dešava?Istina je da ako ne počnete ozbiljno da radite na vezi sa ciljem da ponovo stvorite strast, povezanost i sreću u braku, sve će se neminovno ugasiti. I praznina koja se napravi zbog toga što ste dopustili toj strasnoj vatri da izgori ubrzo će se popuniti vašim žaljenjem koje će da privuče njegovo osuđivanje. A onda će to stvoriti vaše peckanje koje će da privuče njegove žestoke svađe koje će da privuku vaše ranjene emocije koje postaju hladna gorčina koja privlači njegovu zatvorenost i udaljavanje.
Taj scenario kroz koji prolazi svaka ljubavna vaza u stanju je da potpuno uništi vašu ljubav.

Zašto se sad sve vrti oko seksa?

“Sad, kad me je osvojio, on više nije zainteresovan za mene. On me ostavlja kad ide na posao, ostavlja me kad izađe sa prijateljima, ostavlja me kad gleda utakmice ili se šeta po internetu. On me je ostavio! Ne priča sa mnom po ceo dan, a onda kad dođe kući hoće seks“.
I vi se osecate izgubljeno, kao da ste se uhvatile na mamac i sad ste prevarene.
Kad do toga dođe, većina žena počinje da se žali pokušavajući da promeni muškarca i pretvori ga u romantičnog udvarača. Počinje da ga zapitkuje:“Zašto ne provedeš više vremena sa mnom? Zašto me ne slušaš? Zašto ne središ svoje stvari koje rasipaš po kući? Zašto mi ne pomažeš? Zašto ti nije stalo? “
I šta dobijate time? Ništa… osim toga da se vaš voljeni muškarac udalji sve više i da poželi da provodi sve manje vremena sa vama. Zabavna stvar je da se vi još uvek volite, ali izgleda da se više ne slažete, ne uspevate da se povežete i probudite onu strasnu vatru koja vas je spojila.
To je vrlo bolno za oba partnera i ne mora da bude tako, to vam garantujem. A ubeđena sam da sve to služi nekom većem cilju. Znam da to vama zvuči čudno, ali treba poznavati istinu o pravoj ljubavi.
Prava ljubav je posvećenost voljenoj osobi koja ne zavisi od njene reakcije na to. Pravoj ljubavi nije nikad cilj da dobije za uzvrat ljubav koju daje i nikad nije umanjena zbog teškog dana ili nedostatka pažnje. Prava ljubav se pokazuje onda kad su hormoni romantike istrošeni i kad se osoba suoči sa izborom da li hoće ili neće da uloži u svoju vezu u trenutku kad pomisli da je ljubav prošla i da više ništa ne oseća. U tom, samo u tom specifičnom trenutku prava ljubav može da procveta.

Šta muškarci ne razumeju?

Ako osećate da je ljubav napustila vašu vezu i nema više strasti, to je odličan trenutak da zakoračite u pravu ljubav i iskusite pravu stvar umesto trenutnog, hormonski podstaknutog spajanja što izgleda kao jaka vatra, ali što vrlo brzo izgori.
Na početku veze svaki muškarac se mnogo trudi da osvoji ženu koja ga interesuje. Nakon toga on se udalji da bi obezbedio i pružio sigurnost svojoj voljenoj. S druge strane, žena se mnogo trudi da ga zavede, a onda potroši ceo život u pokušaju da promeni voljenog muškarca. I to je ono što stvara ogromnu količinu bola.
Muškarci ne razumeju zašto svaka žena pokušava da utiče na one koje voli. Oni to primaju kao mešanje u tuđe poslove. Istina je da svaka žena obozava da brine o drugima, da hrani odnose sa ljudima i da gradi zajednicu. I to je predivna strana ženstvenosti. Ali, kad žena počne da se hladi prema svom muškarcu, ona tad pokušava da utiče na njega da bi ponovo stvorila onu emocionalnu povezanost koja je bila uzrok njenoj zaljubljenosti na početku veze. Ona želi da vrati ljubav i povezanost.
Ako žena oseti da je njen odnos sa drugom ženom prekinut, ona će se požaliti toj ženi koja će u trenutku znati da je to znak da se ponovo približi svojoj prijateljici koja se oseća udaljeno. S druge strane, muškarac nema predstavu da je žaljenje i optuživanje žene njen način da ga pozove da se približi. U njegovom svetu to znači da žena koja se žali baca blato na njegovu ličnost. To na njega utiče tako da on ima trenutno potrebu da se udalji i donosi suprotan efekat od onog što žena duboko želi. Žaljenje odbija muškarce umesto da ih privlači.
Drage žene, sad kad ste saznale da žaljenje ne prolazi kod muškaraca, ODMAH PRESTANITE s tim. To truje vašu romantičnu vezu i atmosferu u njoj. Postoji toliko mnogo načina da dobijete ono što vam je potrebno bez toga da unistite vašu ljubav. Dopustite mi da vam objasnim gde je nestao vaš romantični voljeni čovek: otišao je da radi da bi mogao da brine o vama. U trenutku u kom je vaš heroj osvojio vaše srce on kreće celom svojom snagom da brine o vama.
I to je razlog zbog kojeg se on, kad dođe kući oseća prazno, iscrpljeno i ima vrlo malo energije za vas. Briga o vama njega najviše ispunjava. Kad muškarac kaže: “ Ja sve ovo radim za tebe”, on to i misli.
Okay, okay, već čujem ”A sta je sa mnom i sa mojim potrebama? Ti mislis da ja treba da pretrpim praznu umornu vreću koja dođe kući i ne želi da razgovara, ne pokazuje mi dovoljno pažnje i kad me najzad primeti hoće seks! A ja treba da budem trenutno spremna da vodim ljubav?” Da!
Nemojte da se naljutite, dopustite mi da vam objasnim zato što stvari ne stoje onako kako ih vi zamišljate. On vas ne ignoriše. Njemu je potreban fizički kontakt da bi se spojio emocionalno s vama. Kad budete shvatile da ste vi ono što on želi i da zbog vas on radi ono što radi, otvarate vrata jednom predivnom iskustvu sa vašim muškarcem.
I nemojte brinuti o tome da će se on udaljiti od vas i da vam neće dati ono što je vama potrebno. Krenite da dajete njemu ono što je njemu potrebno i prestanite sa žaljenjem. To će doprineti vašem ponovnom spajanju i njegovoj sreći. A srećan i zadovoljan muškarac nema potrebu da se dokazuje sa drugim ženama. Kad se to desi i vi ćete ponovo da procvetate. Samo nemojte NIKAD da prestanete da ulažete i da dajete vašem voljenom ono što mu je stvarno potrebno: vaš osmeh, vašu lepotu i fizički kontakt s vama.

Ana Nadeždić
Foto: Ema Bednarž

Ana Nadeždić je predavač, life coach i business coach sa sertifikatom HYL Licenced Heal Your Life® Teacher, Coach and Business Coach

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Zašto se neki raduju tuđoj nesreći? Knjiga “Zluradost, šandenfrojde: tamna…

You cannot copy content of this page