BG online

Intervjui

Bora Đorđević- Kako sam smršao 20 kilograma

Bora Đorđević je tokom se tokom prošle godine oslobodio čak 20 kg viška. Tajna njegove nove figure je u promeni načina života. Počeo je da trenira i da pazi šta jede, a najlakše mu je bilo da savlada pravila Dukanove dijete.

bora-corba-smrsao
bora-corba-smrsao1-Dukanova dijeta je način ishrane kojeg se pridržavam neko vreme- otkriva Bora za BGonline.
–U početku se jede najviše belančevina, a kasnije, kad se skine određen broj kilograma, uključuju se u ishranu i ugljeni hidrati. Može da se u okviru ove dijete jede dosta toga, ali meni je najteže bilo bez krompirića. I sad kad sam skinuo kilograme ja nastavljam sa tim načinom ishrane. Počeo sam i da treniram. Penjem se na brdo Rožnik kod Ljubljane, do kuće Ivana Cankara. To je velika uzbrdica, visoka oko 300m, ali ići toliko uzbrdo nije ni malo lako. Prvi put sam se jedva popeo, ali sad za mene to više nije problem.
Cigarete je ostavio ne tako davno što, kako kaže, nije bilo lako.
– Sanjao sam noću kako pušim, ali uspeo sam jer sam motivisao sebe, a imao sam i internu ispomoć. Najvažnije je da sam uspeo i u tome.
Iako iza sebe ima četiri decenije dugu karijeru, brojne hitove i vernu publiku, Bora kaže da i danas pred svaki koncert oseća uzbuđenje.
-Pred izlazak na scenu sam nepodnošljiv, tad se sklanjam od ljudi- otkriva Bora i kaže da je baš svaka pesma njegova lična priča.

Dukanova dijeta (Šta jede Bora Čorba?)
bora-corba-smrsao2

Ovu dijetu razvio je francuski nutricionista i lekar Pjer Dukan pre desetak godina i od samog nastanka ovaj način gubljenja kilograma postao je popularan širom sveta. Dukanova dijeta bazira se na konzumiranju visokoproteinskih namirnica, a svi ugljeni hidradti su rigorozno ograničeni – uključujući voće, skrobno povrće, mahunarke i integralne žitarice. Naglasak ishrane je na uzimanju proteina iz izvora siromašnih masnoćama kao što su riba, živina kao i mlečni proizvodi sa malo masnoća. Dukanova dijeta ima u sebi i ekstremni pristup sa naglaskom na proteinima sa malo masnoće. Praktičari mogu očekivati da će zaista izgubiti težinu sledeći ovaj plan ali i to da će im se težina vratiti po povratku na stari način ishrane.

 

 

oktobar 2014.

© 2014 by BG online. All rights reserved

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Zašto moramo uvek da budemo jake? Pa, nije život rat!…

You cannot copy content of this page