Dr Saša Plećević (Dr Feelgood) i njegova porodica redovno konzumiraju bademovo mleko koje je bogato omega 3 masnim kiselinama, vitaminima i mineralima. Ono ne sadrži holesterol, vitamina E ima više nego spanać, dok je u bademovom mleku četiri puta više kalcijuma nego u kravljem. Niske je kalorijske vrednosti i odličan je izvor proteina.
– Bademovo mleko pripremam tako što 100g badema stavim u posudu s vodom. Ujutro prospem vodu i dodam pola litre vrele vode, a nakon deset minuta odlijem vodu i oljuštim badem. Oljušteni badem i 1l sveže vode sa jednom urmom, prstohvatom himalajske soli i 1-2 kapi vanile izblendiram dok ne dobijem gustu smesu. Procedim je kroz gazu. Ostatak iz gaze koristim za pripremu kolača ili kao dodatak ovsenoj kaši. Mleko se može čuvati 2-3 dana u frižideru- otkriva Dr Feelgood svoj recept za bademovo mleko.
Recept za bademovo mleko (dr Feelgood)
-
Objavljeno