BG online

Roditeljstvo

Psihologija roditeljstva

Podizanje dece bez podizanja glasa

Roditeljstvo je najlepše putovanje u životu, a sposobnost da decu vaspitate ne podižući glas učiniće ga prijatnim celoj porodici. Mnogi se roditelji ipak pitaju kako to postići. Brojni odgovori i rešenja nalaze se na stranicama obimne knjige „Podižite svoju decu bez podizanja glasa“.

Roditeljstvo je predodređeno da izvuče ono najbolje iz roditelja i dece. To se postiže kroz niz izazova koji vas pozivaju da prevaziđete lična ograničenja i razvijate sve više nivoe znanja i emocionalne snage. Na kraju putovanja bićete bogatiji u svakom pogledu. Ovaj proces koji nije bezbrižan ili lak traži da mu se posvetite punim srcem i svom snagom jer roditelji su pratnja u prvoj fazi putovanja dece. Oni ih pripremaju za život i uče važnim lekcijama.

Pitanja na koja nemate odgovor

Koji je najbolji način da ih tome naučite? Kako da navedete svoju decu da vas saslušaju? Kako da zadržite hladnokrvnost kada ne slušaju? Kako da im pomognete da prevaziđu strahove i nesigurnosti? Kako da prevaziđete sopstvene? Kako da pomognete deci da se lepo slažu sa braćom i sestrama? Kako da ih naterate da rade domaće zadatke, peru zube i odlaze na spavanje, pospreme svoju sobu, rasklone sto i iznesu đubre? Šta da radite kada vam se ne dopadaju? Šta da radite kada se ne dopadate vi njima? Kako da ih naučite odgovornosti? Kako da zadobijete njihovo poštovanje? Šta ako vaše dete upadne u nevolje u školi ili sa zakonom? Kako da izađete na kraj sa sopstvenim osećanjima frustracije i očajanja? Šta ako vaše dete nema prijatelja? Šta ako vam se ne dopadaju prijatelji koje ima? Šta ako se vaš bračni partner ne slaže s vašim načinom vaspitanja? Kako da budete dobar roditelj kada se istovremeno bori sa ogromnim ličnim stresom?
Uloga roditelja zahteva više od instinkta – zahteva znanje. Postoje konkretne strategije pomoću kojih možete smireno i uravnoteženo ploviti vodama roditeljstva, posedujući umešnost i samopouzdanje – metode koje će obezbediti da izbegnete sve vrtloge i grebene. Uloga roditelja, najzad, nije nikakvo mirno jezerce već je moćan okean koji se neprestano menja: tokom dvadeset godina doživećete uzburkano more, bonacu, snažne oluje, sunčane dane, neumoljive struje, pa čak i poneki cunami.

Strategije roditeljstva

Ova knjiga upoznaće vas sa psihologijom roditeljstva i tako vam olakšati put. Počinje mapom, opštim pregledom procesa roditeljstva koji će vam pomoći da definišete zadatak i usmeriti vas u odgovarajućem pravcu. Zatim dolaze detaljni osvrti na strategije roditeljstva koje mogu da vam pomognu da podstaknete zdrav razvoj vaše dece. Na kraju, ispitaćemo stvarni emocionalni svet roditelja, unutrašnje mehanizme koji otežavaju ili onemogućavaju sprovođenje strategija roditeljstva koje ste naučili. Postoji ogromna razlika između čitanja knjige o roditeljstvu i stvarnog roditeljstva, između teoretskog znanja i njegove praktične primene! Uveče ćete čitati stranice ovog priručnika o roditeljstvu, ali ujutru morate da zasučete rukave i započnete još jedan dan u vašem domu. Ova knjiga daje podršku koja vam je potrebna da biste teoriju pretočili u praksu i izvršili stvarne promene koje će znatno doprineti načinu na koji vaspitavate decu.

Dom može biti oaza u svetu prepunom stresova

Vaš dom može da bude onakav kakav ste oduvek želeli: utočište, mirna luka, oaza u svetu prepunom stresova. Oslanjajući se na filozofiju roditeljstva, tehnike vaspitanja i emocionalno vođstvo, moći ćete da uskladite vaspitni pristup sa vašim ličnim stilom i individualnim potrebama dece. Posedovaćete znanje potrebno da shvatite šta da uradite u situacijama vezanim za vaspitanje dece i pomognete sebi u tome. Ovaj priručnik sadrži: rešenja za svakodnevne izazove koji roditelje čekaju među kojima su odlazak na spavanje, učenje, domaći zadaci i obaveze dece, tehnike koje pomažu deci da se izbore sa razočaranjem, strahom i ljubomorom, ideje koje roditeljima pomažu da prevaziđu osećanje bespomoćnosti, anksioznosti, neadekvatnosti ili očaja, metode za savladavanje besa roditelja ili dece, strategije za okončavanje rasprava i ublažavanje sukoba, savete za negovanje saradnje, bliskosti, ljubavi i poštovanja, jednostavne, blage i delotvorne tehnike disciplinovanja, direktne načine za umanjivanje potrebe za disciplinovanjem.

Knjigu “Podižite svoju decu bez podizanja glasa” po ceni od 1900 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Kad odustanete od sebe počnete da se razboljevate Dugo sam…

  You cannot copy content of this page