BG online

Roditeljstvo

Prevazilaženje anksioznosti kod dece

Knjiga samopomoći za decu od 7 do 11 godina

„Ne brini, opusti se“ je praktičan vodič kroz anksioznost za decu i nudi jednostavne aktivnosti i ohrabrujuće poruke koje će mu pomoći da prevaziđe anksiozna osećanja i misli.
Dok su povremena anksiozna stanja uobičajena, problem nastaje onda kad anksioznost počne da ometa svakodnevni život.
Ako vaše dete brine češće od svojih vršnjaka, ima neke misli koje nikako ne može da izbije iz glave, može da ima poteškoće zbog toga, napominje autorka knjige „Ne brini, opusti se“.

Simptomi anksioznosti kod dece

Ova knjiga je namenjena deci između 7 i 11 godina koji u ovom uzrastu imaju mnogo pitanja, ali i povoda za zabrinutost- od ocena u školi, preko telesnih promena do veće zainteresovanosti za fizičku privlačnost.
Autorka je u knjizi navela neka ponašanja koja mogu ukazivati na anksioznost kod deteta: nerado isprobava nešto novo, čini se da ne može da se nosi sa svakodnevnim izazovima, teško se koncentriše, ima problem sa spavanjem i neredovno jede, sklono je izlivima besa, ima neželjene misli, preterano brine da će se nešto loše desiti, stalno mu je potrebno uveravanje, izbegava svakodnevne aktivnosti…
„Imajte na umu da je detetu teško da govori o anksioznosti, ali nikada nije kasno da mu pomognete da se izbori sa svojim brigama. Važno je razgovarati s detetom s fokusom na rešenjima. Pružite detetu podršku, stavite mu do znanja da ga shvatate ozbiljno i da ćete zajedno raditi na rešavanju problema. Cilj ove knjige je da roditelju i detetu pomogne da razumeju i nose se sa anksioznim mislima i osećanjima“- poručuje autorka.

Opuštenije i srećno dete 

Da li je vaše dete mnogo zabrinuto? Možda je često razdražljivo, plačljivo, ljuto, boli ga stomak ili se povlači u sebe?
Da li se teško koncentriše ili pokazuje opšti gubitak entuzijazma? To bi sve mogli da budu znaci da se vaše dete bori sa anksioznošću.
Praktični vodič „Ne brini, opusti se“ kombinuje proverene kognitivno-bihevioralne metode i jednostavne aktivnosti koje pomažu detetu da prebrodi anksioznost. Roditelji će saznati kako njihovo dete razmišlja, šta ga muči i zbog čega brine. Zahvaljujući tom uvidu, znaće kako da mu pomognu da se opusti i bude srećnije.

Knjigu „Ne brini, opusti se“ Popi O’Nil možete poručiti po ceni od 699 din.+troškovi dostave tel.066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Osnažite svoje telo i duh Da bismo pobedili viruse i…

  You cannot copy content of this page