BG online

Lični razvoj

Pravila uspešnog življenja

OD OČAJNIKA DO MILIONERA

Og Mandino je jedan od najinspirativnijih i najpopularnijih motivacionih autora. Njegove knjige su prodate u preko 50 miliona primeraka i prevedene na više od 25 jezika.
Og Mandino je nekada bio vrlo nesrećan. U svojoj knjizi “17 pravila uspešnog življenja” opisao je radosni i spasonosni proces, koji je, u roku od desetak godina alkoholičara preobratio i uzdigao u milionera i srećnog čoveka.
Og Mandino je preneo u knjigu svoje lično i najintimnije iskustvo o ljudskom trijumfu. To je pre svega njegova lična i iskustvena priča koja je duboko dotakla mnoge i uticala i na njihov život.pravilaUspesnogZivljenja1

Saveti i pravila za uspešan život Oga Mandina:

• Kada dospete u tesnac i sve se okrene protiv vas, i kada dođe dotle da vam se čini da ne možete više ni trenutka da izdržite, ne predajte se, jer to je upravo tačka na kojoj počinje preokret.
• Ako želite da uspete, morate naučiti da živite sa neuspesima. Mnogo više mudrosti steknemo na osnovu naših neuspeha, nego na osnovu naših uspeha.
• Ako odlučite počinjući od sutra da ulažete u svoj posao mnogo više nego što ste plaćeni za to, čuda će početi da se događaju u vašem životu.
• Ceni iznаd svegа onu ljubаv koju primаš. Onа će ostаti uz tebe još dugo nаkon što sve tvoje zlаto i dobro zdrаvlje nestаnu.
• Uspehom ne možeš vladati, možeš ga jedino zaslužiti.
• Jedini siguran način na koji ćeš uspeti jeste pružiti više i bolje no što se od tebe očekuje, bez obzira na to kakvu zadatak možda imaš. Ovu naviku neguju svi uspešni ljudi od samih početaka.
• Uvek kada omalovažavate sebe i svoje talente, vi ste predodređeni za neuspeh. Ako potcenite svoje umeće ili svoje iskustvo ili svoje znanje, svet će se vrlo brzo složiti sa vašom procenom i vi ćete se suočiti sa žalosnom budućnošću koju niste zaslužili.
• Nikada ne prenatrpavajte svoje dane ili noći banalnim i nevažnim stvarima jer nećete imati vremena da se suočite sa pravim izazovima kada oni naiđu.
• Ne možete napredovati ako živite kao pustinjak i stoga morate imati dodira sa svetom i paradama njegovih nesreća i kritičara, pa ipak, nikome od njih ne treba da dopustite da pokvari vašu paradu.
• Ne postoji čovek koga drugi mogu toliko zavaravati, koliko je on u stanju da zavarava samog sebe. Kukavica je ubeđen da je, zapravo, samo oprezan, a škrtica da samo vodi računa o svojim parama. Ništa nije lakše nego se samozavaravati, jer je najlakše poverovati u ono što želimo da poverujemo.
• Postoje dve vrste nezadovoljstva na ovome svetu – nezadovoljstvo koje tera na rad i nezadovoljstvo koje čoveka tera u očaj. Ovi prvi napokon dobijaju ono što žele, dok ovi drugi gube i ono što već imaju. Za ove prve uspeh je jedini lek, a za ove druge leka nema.
• Dobro je imati novac i sve one stvari koje se novcem mogu kupiti, ali dobro je takođe zaustaviti se bar jednom i biti siguran da nismo izgubili one stvari koje se novcem ne mogu kupiti.
• Uvek težite da budete još veći nego što jeste. Morate da nadmašite sami sebe. U svakom sledećem postupku, testu, susretu, razmišljanju, pokušajte da budete bolji nego u prethodnom. Sad ste ono što jeste, ali za sat vremena morate da budete više nego što ste sad. U svemu što preduzmete, napregnite još veću snagu da biste nadmašili sebe.
• Najveći uspesi se otvaraju pred vama samo ako preduzimate najteže rizike, izbalansirane hladnokrvnim, pronicljivim rasuđivanjem.
• Dobre misli i dobri postupci nikada ne mogu da daju loše rezultate, loše misli i loši postupci nikada ne mogu da daju dobre rezultate.

Knjigu „17 pravila uspešnog življenja“ po ceni od 899 din+ troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Važno je ne propustiti jutro Budni u 5 je koncept…

  You cannot copy content of this page