fbpx

BG online

Hrana & Recepti

Tajna pohovane piletine sa kornfleksom

Da bi neko jelo bilo ukusno, pored odabranih sastojaka, dobrog recepta i strpljenja potrebno je i da onaj ko ga priprema bude raspoložen i da uživa u procesu pripremanja hrane.
Kuvar Jovan Batočanin (29) završio je prestižnu ugostiteljsku školu u Vrnjačkoj Banji i sa mnogo ljubavi radi ovaj kreativan posao.5-jpgkuvarpepenero
-Posao kuvara je veoma zahtevan i odgovoran. Pre svega treba voleti kuvanje- priča Jovan i dodaje da je ljubav jedan od najvažnijih začina u ovoj priči.
Atmosfera u kuhinji restorana Pepe Nero je zahvaljujući ovom mladom, talentovanom i vrednom kuvaru uvek vesela i pozitivna.
-Izreka da put do srca vodi preko stomaka nije tek tako smišljena- dodaje Jovan i napominje da je pored ukusa, veoma važno i na koji način je hrana servirana.
-Čak 70% ljudi “jede očima”- priča nam Jovan. -Mnogo truda i strpljenja je potrebno da jelo lepo izgleda. Po prirodi sam jako temperamentan, ali kad treba dekorisati hranu dobro se koncentrišem.
Jovan nam je otkrio kako se priprema piletina sa kornfleksom.
-Pored klasičnog pohovanja u brašnu i jajima, piletina se uvalja u kornfleks (odabere se mekši kornfleks) i pripremi se deset sati pred pohovanje. Drži se u frizideru da odstoji u streč foliji- otkriva kuvar Jovan Batočanin.
U restoranu Pepe Nero hrana se priprema na palminom ulju, slatkiši se spremaju sa agavinim sirupom, a organski pirinač koristi u pripremi rižota. Organski pirinač zahteva nešto duži proces termičke obrade, oko 45 minuta, dok palmino ulje trpi visoke temperature, sadrži A i E vitamine i pomaže u prevenciji dijabetesa.

B.Gajić
Foto: Vladimir Marković

 

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
IZLEČITE PARTNERSKI ODNOS (saveti psihologa Ljiljane Jagodić) Šta je za…
error: