BG online

Intervjui

Ono što niste znali o Sergeju Ćetkoviću

OD NESTAŠNOG DEČAKA DO DŽENTLMENA

On je dobar, fin, ljubazan, lepo vaspitan, samo su neki od epiteta koji prate ime Sergeja Ćetkovića, jednog od najpopularnijih pevača pop muzike. On će večeras nastupiti u finalu Eurosonga pesmom “Moj svijet” i pokušati da ovao prestižno muzičko takmičenje dovede u Crnu Goru.

sergej4
Iako je po prirodi tih i nenametljiv Sergej je kao dečak bio veoma nestašan. Svakakvi nestašluci su iza njega i u to vreme je bilo dovoljno da pogleda neki akcioni, avanturistički film i onda izleti na ulicu i sve to što je video na televiziji prenese sa drugovima u pravi život. Jedan od omiljenih junaka mu je bio Brus Li, čak je imao i kimono veoma sličan onom kakav on nosi. Koliko je bio nemirno dete pokazuju i ožiljci na glavi koje je zaradio u raznim tučama, a neke su se dešavale čak i za vreme školskog odmora.
sergej3Sergej Ćetković ima dva brata: šest godina starijeg Igora i šest godina mlađeg Srđana. Njih trojica nisu se družili kao deca ni izlazili kao tinejdžeri jer ih je razdvajala velika razlika u godinam, ali kako su sazrevali, tako su bili sve bliskiji. U njihovoj kući uvek se znao red, šta se sme a šta se ne sme, šta je dobro a šta loše i Sergej voli da napomene da su za ovo što je sada, zaslužni njegovi roditelji.
Majka mu je oduvek bila veliki autoritet, mnogo oštrija i principijelnija od oca, radial je u apoteci a Sergej je obožavao da izigrava hemičara i voleo da uzima razne preparate kad god su mu bili na dohvat ruke.
Sa sedam godina je upisao muzičku školu, a na prijemnom su mu rekli da je izvanredan sluhista i predlagali su mu da svira violinu, ali Sergej je želeo samo klavir.Bio je član benda „Vatrena srca“ i jedna od glavnih faca u školi. Pevao je prateće vokale i svirao klavir, oduvek bio pred publikom, što u nižoj muzičkoj, što sa bendom, a na prvom festivalu učestvovao je sa jedanaest godina.

Međutim, zamalo da život ispriča drugu priču za Sergeja Ćetkovića… Posle osnovne škole i niže muzičke, predao je dokumenta za upis u Prvu podgoričku gimnaziju, iako je u srednjoj muzičkoj, koja se nalazila odmah pored gimnazije, još trajao upis. Tek kad je predao papire, shvatio je šta je uradio i nadao se da ga neće primiti. Tako je i bilo. Bio je drugi-treći ispod crte, i sav srećan podigao dokumenta i upisao srednju muzičku.

Muzička karijera Sergeja Ćetkovića tekla je polako i za status koji sada ima zaista su mu bili potrebni „sati, dani, godine“, kako glasi njegov prvi veliki hit iz 1999. koji je pevao na Budvanskom festivalu.
Sanjao je o tome dag a neko primeti, ali posle prvog i drugog albuma iako je imao nekoliko hitova I ostao upamćen nije bio zadovoljan tokom kojim ide njegova karijera.sergej2

Drug koji živi u Londonu mu je rekao da će, ako novi CD ne prođe kod publike, a znao je kakve će pesme biti na trećem albumu, on finansirati Sergejev dolazak u Englesku i naći mu posao tamo, ali Sergej je onda dobro razmislio i odlučio da ipak pokuša da dotakne svoj san. Nije hteo da mu život prođe u kajanju, u žaljenju za propuštenim. Zato je rešio da se preseli u Beograd i snimi novi album. „Pogledi u tami“ su promenili sve.

Postao je gospodar domaćih top-lista, a i četvrtim albumom je očuvao kvalitet kojim pleni ovaj pevač, a armija njegovih obožavalaca je i dalje bila uz njega. Ostao je dosledan sebi. Nije dozvolio da ga popularnost promeni, ne živi životom zvezde i pažljivo čuva privatni život od očiju javnosti.

Sa suprugom Kristinom zna se još iz Podgorice, od malih nogu, jer su Sergejovi stric i strina kumovi sa njenim roditeljima. Sergeja i Kristinu spojila je čudesna ljubavna priča… I to je sve što će Sergej ikada reći o svom privatnom životu. Usvojili su dve devojčice Lolu i Milu i uživaju u harmoničnom porodičnom životu koji je ovom popularnom pevaču prvi na listi životnih prioriteta.

I pored toga što je van reflektora i medija, bračni život Sergeja i Kristine ipak je nakratko bio tema tabloida koji su pisali o njihovoj „borbi za potomstvo“.
– To je bio njihov odgovor na moj, a ja sam rekao da ne mogu da se slikam za naslovnu stranu sa suprugom jer je naš stav da ne mešamo privatno i poslovno. Kada sam rekao da neću da govorim za novine, oni su upotrebili najbezobrazniji način da mi nekako vrate.

Napisali su tekst bez provere informacija, čak su stavili kako sam ja izjavio da se borim za svoje potomstvo. Pa, koji normalan čovek neće za to da se bori? Šta ima važnije od dece? Ne znam odakle ljudima pravo i obraz da napišu nešto što nije rečeno. A o tome ću pričati kada budem imao šta da kažem.

Kristina i u spotu

Jedan od prvih spotova koje je Sergej Ćetković snimio bio je za pesmu „Zaustaviću vrijeme“. Potraga za manekenkom koja će igrati brzo je završena, jer je Sergej poželeo da njegova supruga snimi spot sa njim.
– Ona prvo nije htela ni da čuje, ali ja sam je nagovorio. Baš sam želeo da ona glumi u tom spotu. Kada su ljudi prepoznali Kristinu, odmah su krenuli zli jezici o tome kako je ona toliko ljubomorna da nije dozvolila da neka druga devojka glumi. To nema blage veze s vezom! Kada bih slušao Kristinu za neke stvari, ja bih u spotovima bio Kazanova i Don Žuan, jer imam normalnu i svesnu ženu pored sebe.

Suze na DVD-ju
Na tri čuvena koncerta u beogradskom Centru „Sava“ Sergej je pevao za 12.000 ljudi, ali u publici nije bilo njegovih roditelja.
– I majka i otac veoma su emotivni, pogotovo majka. Kada je čula da spremam koncert u Beogradu, rekla je da će da dođe. Ali, na kraju se predomislila. Bilo bi to previše za njih, ne bi mogli da izdrže sve to. Oni su koncerte posle gledali na DVD-ju i plakali su, naravno.
Bilo je onih koji su me odgovarali od toga da prvi CD nosi ime Kristina. Rekli su, nije dobro za posao i da u javnosti uvek moram biti dostupan, slobodan i večito u potrazi za ženom svog života. Valjda tako nalaže dobar marketing i tako se proizvod bolje prodaje.
Ja imam drugačiji pristup i ne želim da mojoj publici budem lažno predstavljen jer istina je uvek jeftini.

sergej110.05.2014

© by BGonline. All rights reserved
Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Sajt u boji
To Top
PROČITAJTE I OVO:
Ovim svečanim predjelom koje je veoma ukusno možete ukrasiti vašu…