BG online

Intervjui

Od nasilja u braku do ljubavi koja je jača od svega- Ljubavna priča Tine Tarner

„Radila sam opasne stvari i meni su radili opasne stvari, ali u minut do 12 nešto bi mi uvek reklo kad treba da bežim, kako da preživim. I šta god da mi se dešavalo, uvek sam uspevala da se izvučem. Rešila sam, pa, možda bi trebalo da živim. Možda sam ovde s razlogom. A možda je taj razlog upravo to da sa vama podelim svoju priču…“ (Tina Tarner, „Moja ljubavna priča“)

Najbliskija osoba

Život muzičke zvezde Tine Tarner (82) bio je ispunjen brojnim teškim, ali i zvezdanim trenucima. Ni sama nije znala koliko je jaka sve dok nisu pokušale da je slome životne okolnosti, tragedije, bolesti, nasilje kojem je bila izložena od strane prvog supruga, nemaština… Za ljubav svog života, 16 godina mlađeg Ervina udala se nakon više od dve decenije veze o čemu je između ostalog pričala u knjizi „Moja ljubavna priča“. Kad je odlučila da sredi svoj život i da se reši svega što joj nije potrebno Tina Tarner je prodala neke od nekretnina, uključujući i svoju kuću na jugu Francuske koja je bila lepa, ali kako kaže, više nije želela da provodi vreme u njoj jer je bila toliko srećna u Švajcarskoj gde je u to vreme živela sa Ervinom.
„Počela sam da razmišljam o Ervinu. Bili smo zajedno 26 godina u braku, po svakoj drugoj osnovi osim po onoj pravnoj. Bio mi je najbliskija osoba koju sam u životu imala i mislila sam da nije fer da ako se meni nešto dogodi on ne bi imao nikakvih zakonskih prava. Oboje smo znali da je vreme da preduzmemo sledeći korak. Rekla sam DA Ervinu kad me je romantično zaprosio na našem predivnom krstarenju na grčkim ostrvima 2012. Obavezala sam se i na to da ću živeti sa njim u Švajcarskoj tako što sam tražila državljanstvo“- otkrila je u knjizi Tina Tarner neka svoja vrlo lična razmišljanja.

Najveća trema u životu

„Mogu vam reći, mnogo je lakše biti rođeni državljanin neke zemlje nego to postati. Morala sam da prođem težak test, toliko težak da sam morala da se pripremam za njega uz privatnog učitelja. Morala sam da naučim švajcarsku istoriju i malo standardnog nemačkog. (najtačnijeg i najtežeg oblika tog jezika). Onda sam morala da se pojavim pred komisijom koja će odlučiti o mom zahtevu. Pitala sam da li će Ervin moći da bude uz mene tog važnog dana, ali su mi reli da ne može i da sme da bude prisutan samo kandidat. Ušla sam u prostoriju i zatekla se licem u lice sa sedmoricom sudija. Nastupala sam pred milionima ljudi i nikad nisam ni na trenutak imala tremu, ali pred ovom skupinom … bila sam užasnuta…“

Nevoljena i obožavana

„Na svet sam došla nevoljena, ali sam išla dalje. Preživela sam pakleni brak koji me je umalo uništio, ali sam išla dalje. Suočila sam se razočaranjem i neuspehom zbog svog pola, godina, boje kože i svih drugih prepreka, ali sam išla dalje“, iskrena je u knjizi Tina Tarner.
„Pronašla sam sreću sa Ervinom, ali kao što sada znate, umalo da sve izgubim, ali ljubav me je spasila. I još uvek idem dalje. Rečima kojima sam se te večeri oprostila od publike i kojima se sada opraštam od vas na najbolji način opisuje moja osećanja u vezi sa mojom životnom pričom. Prisećajući se starog budističkog izraza rekla sam „Moguće je pretvoriti otrov u lek“. Danas mogu da se okrenem i shvatim zašto je moja karma bila takva kakva je. Iz nečeg lošeg proisteklo je nešto dobro, iz bola je proistekla radost i nikad nisam bila tako potpuno srećna kao što sam sada“.

Ljubav jača od straha

U 75. godini, nakon kancera i moždanog udara, Tina Tarner se susrela sa još jednom lošom lekarskom prognozom, da joj je potrebna transplantacija bubrega što je veoma potreslo kako slavnu pevačicu, tako i Ervina. Kad joj je rekao da želi da joj bude donator bubrega Tina je ostala u šoku.
„Bio je mlad. Zašto bi rizikovao da meni starijoj ženi pokloni još nekoliko godina…ali on je to odlučio. Moja budućnost je naša budućnost – rekao mi je i nije ga brinulo to što bi jednog dana njemu mogao da zatreba bubreg. Verovao je u darovanje. Ako daš i dobiješ… Rekao je da je uveren da će se univerzum postarati za njega“.
Ovu fenomenalnu knjigu o životu, padovima, nemaštini, zvezdanim trenucima i ljubavi Tine Tarner koja je ispunjena i brojnim fotografijama kako iz privatne arhive, tako i sa scene, možete poručiti po ceni od 1980 din. + troškovi dostave telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:  Narcisi- zavodljive, manipulativne, usamljene i prazne osobe

  By / 09/11/2022 / 0 Comments

  Da li antidepresivi utiču na povećanje kilaže, seksualno funkcionisanje i gubitak samopouzdanja?

  By / 15/11/2022 / 0 Comments

  Život u doba narcisoidnosti, arogantnosti i toksičnosti

  By / 20/11/2022 / 0 Comments

  Zdrav život nije pitanje dana već odluke i plana

  By / 23/11/2022 / 0 Comments

  Mentalnim spremanjem protiv anksioznosti

  By / 26/11/2022 / 0 Comments

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Put ka emocionalnom izlečenju i duhovnoj slobodi Uspeh bez samopoštovanja…

  You cannot copy content of this page