BG online

Vesti

Novak Đoković Fondacija u misiji podrške roditeljima i deci

Centar za roditelje i u vrtiću “Čarolija”

U okviru vrtića Čarolija pri Predškolskoj ustanovi „11. april“ na Novom Beogradu Novak Đoković Fondaci-ja je otvorila petaesti po redu Centar za roditelje.


Od osnivanja je Novak Đoković Fondacija izgradila, rekonstruisala ili opremila 58 vrtića, kao i 15 Centara za roditelje koji su pokrenuti sa ciljem pružanja podrške roditeljima u raznim aspektima odgoja i vaspitanja i po-moć u suočavanju sa izazovima roditeljstva. Centri u okviru programa „Podrška, ne perfekcija“ koje Novak Đo-ković Fondacija realizuje sa Generali Osiguranjem Srbija i The Human Safety Net, roditeljima pružaju resurse, edukativne radionice i osnažuju ih, kako bi bolje razumeli i zadovoljili potrebe svoje dece u različitim fazama njihovog odrastanja.

“Srećni smo što danas otvaramo 15. Centar za roditelje i to baš ovde u Beogradu, sa našim dugogodišnjim part-nerima iz Generali Osiguranja Srbija i The Human Safety Net. Kroz naše radionice u okviru programa “Podrška, ne perfekcija” do sada je prošlo više od 2.000 roditelja, a njihovi utisci i iskustva samo su potvrda da smo na pravom putu i ohrabruju nas da nastavimo našu misiju. Osnaživanje roditelja i staratelja u najzahtevni-joj životnoj ulozi naizgled je mali, ali važan korak u izgradnji zdravog društva. Radujemo se novim uspesima, novim polanicima i prijateljstvima koje će buduće radionice, sigurna sam, iznedriti”, rekla je Maja Kremić, na-cionalna direktorka Novak Đoković Fondacije.

„Ponosni smo što već šest godina sprovodimo naš program The Human Safety Net zajedno sa našim partnerom Fondacijom Novak Đoković i što sada otvaramo 15. Centar za roditelje i time zaokružujemo projekat otvaranja centara širom Srbije. Zahvaljujući sinergiji koja je stvorena između Generali Osiguranja Srbija i Fondacije No-vak Đoković kroz program „Podrška, ne perfekcija“ možemo roditeljima da pružimo podršku u odgajanju dece i oslobađanju njihovog potencijala. Strateško opredeljenje naše kompanije je da kreiramo dugoročne održive projekte kojima ćemo podržavati lokalnu zajednicu. Planiramo da nastavimo našu saradnju i da pronađemo nove partnere koji će zajedno sa nama moći da podrže ovaj program kako bismo obuhvatili još veći broj poro-dica, u skladu sa našom strategijom doživotnog partnera“, izjavio je Dragan Filipović, predsednik Izvršnog odbo-ra i CEO Generali Osiguranja Srbija.

„Roditelji su veoma zainteresovani za program “Podrška, ne perfekcija” i smatram da će biti od velikog značaja za njih. Beskrajno smo zahvalni Novak Đoković Fondaciji što su zajedno sa svojim partnerima otvorili Centar za roditelje u vrtiću Čarolija. Radujemo se početku radionica i što će roditelji imati priliku da razmene iskustva“, izjavila je direktorka predškolske ustanove „11. april“, Jelena Dubljević.

Program “Podrška, NE perfekcija” osmislio je stručni tim Novak Đoković Fondacije. Čini ga 10 radionica koje vode obučeni facilitatori i prvenstveno ima za cilj da roditeljima i starateljima dece uzrasta do 6 godina pruži mogućnost da steknu nova znanja i veštine i stvore međusobnu mrežu podrške. Centri za roditelje predstavljaju važan resurs svim roditeljima, starateljima i stručnom kadru iz lokalnih sredina. Njima će na raspolaganju biti udoban, kreativan i prijatan ambijent u kome će imati priliku da podele iskustva i izazove sa kojima se sva-kodnevno susreću, a koji su od izuzetnog značaja za njih i njihovu decu.

Foto: Dalibor Danilović za NDF

 

SHOP

Ljubav u zagrljaju manipulatora i inteligencija srca, razuma i duše

By BGonline / 23/01/2024 / 0 Comments

Život razvedenih majki i njihovih sinova

By BGonline / 05/02/2024 / 0 Comments
pixabay.com

Emocionalne prekretnice u srednjim godinama

By BGonline / 21/01/2024 / 0 Comments

Poremećaj ishrane je bolest koju treba na vreme prepoznati i lečiti

By BGonline / 22/01/2024 / 0 Comments

Osećanja se ne mogu naučiti

By BGonline / 06/02/2024 / 0 Comments

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Problemi sa mentalnim zdravljem uprkos tome što nam sve dobro…

You cannot copy content of this page