fbpx

BG online

Vesti

Noćna trka na Tašmajdanu

Trčanje u paru ima posebnu draž

Besplatna štafetna trka u paru biće održana 25. septembra od 18 sati u Tašmajdanskom parku. Ove godine trka nosi simboličan naziv “Prevaziđi prepreke”.
U saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije, Ministarstvom omladine i sporta, a pod pokroviteljstvom Evropske komisije, Beogradski trkački klub je i ove godine uključen u organizaciju Evropske nedelje sporta koja se obeležava od 23. do 30. septembra širom Evrope pod sloganom #BeActive. Glavni ciljevi nedelje usmereni su na to da se ukaže na izgovore i probleme koje ljudi prevazilaze da bi ostali aktivni, kao što su stid, krivica, stres i prezauzetost poslom.
Trčanje samo po sebi predstavlja jednu od najjednostavnijih sportskih aktivnosti, a trčanje u paru donosi posebnu draž. Trka je namenjena svima, posebno mladima. Parovi mogu biti muški, ženski i mešoviti. Svaki učesnik trči jedan krug, tj. 800m na Tašmajdanu od ukupno 1600m u parku. Na trci biće postavljene tri “barijere” koje će predstavljati prepreke koje će učesnici morati da prevaziđu.
Trka je ograničena na 500 učesnika tj. 250 timova, a start je na hronometar, što znači da će trka startovati u 3 talasa, radi bezbednosti učesnika. Svaki učesnik će dobiti medalju i startni broj, kao i svetleće elemente. Tri najbrža tima dobijaju nagrade, kao i tri najbrža ženska tima.
Link za prijavu: www.evropskanedeljasporta.rs/prijava

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Nekad mi se čini da je anksioznost u mentalnoj modi.…
error: