fbpx

BG online

Intervjui

Čim otvorim oči na ramena mi sleću adrenalin i stres

Antistres terapija koju ne menjam

„Kad mislim da više ne mogu ni da hodam, tada, zapravo, letim…“

Uticaj vežbanja na mentalno zdravlje je od izuzetnog značaja, što je velika inspiracija inicijativi #iworkoutiwin koja se uz podršku uspešnih i poslovnih žena trudi da poveća svest o ovoj važnoj temi, motiviše ljude da naprave promenu, počnu da vežbaju/treniraju, kako bi efikasnije i efektivnije prevazilazili izazove, donosili bolje odluke, ostali bistrijeg uma, u balansu, pobeđivali na dnevnom i opštem planu.

Foto: Luka Šarac

Kad ostavim svu snagu u teretani dobijem energiju i volju za sve drugo

Trening čini da se osećamo bolje što potvrđuje i novinarka i televizijska voditeljka Nataša Miljković koja je u okviru ove inicijative podelila sa javnošću neke svoje lične priče.
-Moja godina nije bila teška. Kad to kažem, mislim da nije bilo lomova, gubitaka, teških dijagnoza. Međutim, to ne znači da su dani bili laki. Ustajem u četiri ujutru, čim otvorim oči na ramena mi sleću adrenalin, stres i pitanje: hoću li uspeti danas? Postaviti prava pitanja? Dobiti dobre goste? A šta ako krene naopako? I najvažnije, hoću li, posle svega, imati snage da budem mama? I naravno, retki su dani u kojima uspem sve, ali imam svoju terapiju. Koristim je već više od 25 godina. Ona je neizostavna, obavezna, nešto poput antibiotika, a zapravo je za mene “bensedin“. Ta moja terapija je moj najveći hir i nešto zbog čega otkazujem sve drugo. Volim jake treninge, one posle kojih mi drhte mišići, zaboravim da mislim. Kad ostavim svu snagu u teretani, tad dobijam energiju i volju za sve drugo. Onaj trenutak kad mislim da više ne mogu ni da hodam tada, zapravo, letim. To sam najbolja ja. Ako i vama treninzi jesu terapija, spas, ako vas čine zadovoljnijim, hajde da motivišemo i druge. Vežbanje je uživanje. Nije mučenje- kaže Nataša Miljković.

Vaš story ili sliku sa vašom pričom možete podeliti na @iworkoutiwin

 

Zen bašta

By BGonline / 06/03/2023 / 0 Comments

Ono što o sebi mislimo postaje naša istina

By BGonline / 01/03/2023 / 0 Comments

Promenite misli- izgubite kilograme

By BGonline / 15/03/2023 / 0 Comments

Izazovi roditeljstva u periodu od 6. do 11. godine

By BGonline / 08/03/2023 / 0 Comments

Tinejdžerima je potrebna ljubav roditelja, ali i njihova sloboda

By BGonline / 09/03/2023 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Kako prihvatiti kraj? Nakon raskida duge veze koja je jednostavno…