BG online

Vesti

Međunarodno takmičenje u programiranju za studente i srednjoškolce

Prijavljivanje do 29.maja

Microsoft razvojni centar u Srbiji poziva sve zainteresovane studente i srednjoškolce da se prijave na međunarodno takmičenje u programiranju „Bubble Cup 14”. Kvalifikacije za ovogodišnje takmičenje će trajati od 27. aprila do 1. juna, a finale je planirano za kraj septembra.
Prijave će biti otvorene i nakon početka kvalifikacija, do 29. maja na www.bubblecup.org.
Timovi za učešće moraju da se sastoje od najviše tri studenta ili tri srednjoškolca. Svi članovi u studentskom timu moraju pohađati isti Univerzitet, ali mogu studirati na različitim fakultetima. Timovi srednjoškolaca mogu se formirati od učenika iz različitih škola.
Bubble Cup je timsko takmičenje u programiranju i rešavanju algoritamskih zadataka koje se organizuje još od 2008. godine. Za cilj ima povećanje popularnosti programiranja među učenicima i studentima, promovisanje timskog rada, kao i da privuče talentovane mlade programere iz zemlje i regiona. U finale takmičenja plasiraće se timovi srednjoškolaca i studenata koji u kvalifikacionoj online rundi reše određeni broj zadataka prema jasno definisanim kriterijumima.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Stav prema poslu utiče na to kakvi će nam biti…

You cannot copy content of this page