BG online

Hrana & Recepti

Omiljeni ručak Nataše Pavlović

Mašala sos sa povrćem i belim mesom (recept)

Ovom jelu se najviše obraduju moj muž i stariji sin jer vole pikantnu i začinjenu hranu, dok naš bebac za sad jede samo rižu. Zarazila sam ih indijskom kuhinjom koju i sama obožavam, kaže Nataša Pavlović, popularno TV lice, voditeljka emisije „Praktična žena“.
Sastojci:
štapić cimeta
nekoliko zrna kardamona
nekoliko listova lovora
1 kašika kumina u zrnima
1 crveni luk
1 veći paradajz
šargarepa, paprika, boranija, grašak
200g belog mesa
So, kari, čili, mleveni korijander, mašala-indijski začin
Priprema:
Propržiti na ulju štapic cimeta, zrna kardamona, list lovora i zrnca kumina. Kad otpuste aromu dodati sitno seckan crni luk, po pola kašičice od svakog začina, sitno seckan paradajz.
Krčkati poklopljeno dok se ne napravi gusti sos. Izvaditi zatim štapić cimeta i lovorov list, a ostatak izblendirati štapnim mikserom
Služiti uz povrće ili meso.
Ako želite da sos servirate uz meso, piletinu iseckajte na kockice, prodinstajte i prelijte sosom. Ako služite sos sa povrćem, razno povrće isecite na štapice i kratko dinstajte da bi ostalo krckavo. Oba jela poslužite uz pirinač.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Moje srce nije patilo, ono nije izdržalo... Mnogo je radio,…

You cannot copy content of this page