BG online

Roditeljstvo

Leto kad sam naučila da letim, jedna od omiljenih knjiga dece i mladih

Film „Leto kada sam naučila da letim“ proglašen je nedavno za najbolji evropski dečji film na Festivalu u Malmeu, dobivši nagradu Evropske asocijacije filma za decu. Za kratko vreme ovaj film je osvojio publiku različitih generacija, a do sad ga je pogledalo više od 180.000 gledalaca. Omiljen je kod dece, ali i kod roditelja iz celog regiona, svih onih koje je ova sjajna priča podsetila na odrastanje u nekadašnjoj Jugoslaviji.
Film je zasnovan na popularnom romanu Jasminke Petrović „Leto kad sam naučila da letim“. Činjenica je da nije lako snimiti film koji će privući i dotaći veliki broj gledalaca, ali se čini da je još veće umeće prepoznati aktuelnu i vrednu literaturu i od romana napraviti topao i duhovit scenario.
Na tribini u Beogradu u UK Parobrod 11. maja od 20 h biće održana tribina, govoriće književnica Jasminka Petrović, kao i reditelj Radivoje Raša Andrić o ovom izuzetnom romanu čiju je radnju Andrić oživeo, kao i o toplim i plemenitim likovima kojima je udahnuo život. Događaji iz romana i filma odvijaju se na Hvaru, zbog čega nostalgija koju bude dopire do publike širom regiona.
Najzanimljiviji aspekt svakako je razvoj glavne junakinje, tinejdžerke koja i u romanu i u filmu vodi radnju i na svež i moderan način donosi glas nove generacije. Od vokabulara do novih vidova komunikacije, preko opisa starih lokaliteta … publika prelazi iz neke ne tako davne prošlosti u današnji trenutak i shvata da je prava emocija ono što se nikada ne menja i ono što spaja ljude i sudbine.
Specijalno izdanje knjige „Leto kad sam naučila da letim“  po ceni od 1950 dinara + troškovi dostave koja ima specijalni dodatak o tome kako je sniman film i fotografije sa snimanja možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:  Brinite o sebi kao dobra mama

  By BGonline / 04/09/2022 / 0 Comments

  Kako mršaviti uz pomoć jabukovog sirćeta?

  By BGonline / 22/09/2022 / 0 Comments

  Deca ne postaju samostalna dok mama ne uguši perfekcionistu u sebi

  By BGonline / 25/09/2022 / 0 Comments

  Emocionalno nezreli ili nedostupni roditelji stvaraju osećaj zanemarenosti kod dece

  By BGonline / 09/09/2022 / 0 Comments

  Sa svojom istinom čovek mora da se druži

  By BGonline / 20/09/2022 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Kompanija IKEA Srbija predstavila je održivu KÅSEBERGA kolekciju proizvoda napravljenih…

  You cannot copy content of this page