fbpx

BG online

Roditeljstvo

Leto kad sam naučila da letim, jedna od omiljenih knjiga dece i mladih

Film „Leto kada sam naučila da letim“ proglašen je nedavno za najbolji evropski dečji film na Festivalu u Malmeu, dobivši nagradu Evropske asocijacije filma za decu. Za kratko vreme ovaj film je osvojio publiku različitih generacija, a do sad ga je pogledalo više od 180.000 gledalaca. Omiljen je kod dece, ali i kod roditelja iz celog regiona, svih onih koje je ova sjajna priča podsetila na odrastanje u nekadašnjoj Jugoslaviji.
Film je zasnovan na popularnom romanu Jasminke Petrović „Leto kad sam naučila da letim“. Činjenica je da nije lako snimiti film koji će privući i dotaći veliki broj gledalaca, ali se čini da je još veće umeće prepoznati aktuelnu i vrednu literaturu i od romana napraviti topao i duhovit scenario.
Na tribini u Beogradu u UK Parobrod 11. maja od 20 h biće održana tribina, govoriće književnica Jasminka Petrović, kao i reditelj Radivoje Raša Andrić o ovom izuzetnom romanu čiju je radnju Andrić oživeo, kao i o toplim i plemenitim likovima kojima je udahnuo život. Događaji iz romana i filma odvijaju se na Hvaru, zbog čega nostalgija koju bude dopire do publike širom regiona.
Najzanimljiviji aspekt svakako je razvoj glavne junakinje, tinejdžerke koja i u romanu i u filmu vodi radnju i na svež i moderan način donosi glas nove generacije. Od vokabulara do novih vidova komunikacije, preko opisa starih lokaliteta … publika prelazi iz neke ne tako davne prošlosti u današnji trenutak i shvata da je prava emocija ono što se nikada ne menja i ono što spaja ljude i sudbine.
Specijalno izdanje knjige „Leto kad sam naučila da letim“  po ceni od 1950 dinara + troškovi dostave koja ima specijalni dodatak o tome kako je sniman film i fotografije sa snimanja možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:  Ljubavna idila sa narcisom ima ograničen rok trajanja

  By BGonline / 13/01/2023 / 0 Comments

  Zašto srce često greši u ljubavi?

  By BGonline / 13/01/2023 / 0 Comments

  Detoks tela, uma i emocija

  By BGonline / 10/01/2023 / 0 Comments

  Važnije je ono što govorimo sebi nego drugima

  By BGonline / 08/01/2023 / 0 Comments

  Prihvatanje povređenih delova duše

  By BGonline / 28/01/2023 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Click to comment

  Leave a Reply

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Kompanija IKEA Srbija predstavila je održivu KÅSEBERGA kolekciju proizvoda napravljenih…