BG online

Vesti

Kurs srpskog jezika za decu sa ruskog govornog područja

Priručnik “Igrajmo se srpskog” – Početni komunikativni kurs srpskog jezika za decu sa ruskog govornog područja (292 strane) namenjen je deci osnovnoškolskog uzrasta iz Ruske Federacije koja borave u Srbiji i žele da nauče srpski jezik. Autorka je u ovom priručniku uspešno spojila svoje bogato pedagoško iskustvo sa kreativnim pristupom u osmišlјavanju jedinstvenog nastavnog materijala koji predstavlјa značajan resurs za dalјi razvoj metodike nastave stranih jezika.

Igrajmo se srpskog

Priručnik sadrži 20 nastavnih jedinica, kratak pregled gramatike na srpskom i ruskom jeziku, uz prigodne tabele. Svaka nastavna jedinica sadrži: tekst i vežbanje, dijaloge, pregled gramatike i vežbanja, ilustracije u boji, mini-strip, ukrštene reči, mali srpsko-ruski rečnik novih reči, interaktivne jezičke igre i pesme za decu.
“Gramatičke kategorije nisu objašnjene na klasičan način, već su obrađene kroz pesme, što ne samo da olakšava proces učenja već stvara i pozitivno okruženje za razumevanje i usvajanje jezičkih elemenata. Kroz upotrebu pesama, složen gramatički sistem srpskog jezika dobija novu dimenziju – gramatika postaje integralni deo kreativnog i interaktivnog nastavnog iskustva. Osim toga, uvodeći priču o Ivanu, učeniku osnovne škole koji je došao iz Ruske Federacije u Srbiju, autorka pojačava angažovanost čitaoca, prikazujući realne životne situacije. Verujem da će deca iz Rusije sa oduševlјenjem čitati o Ivanovim avanturama i sklapanju prijatelјstva u Srbiji, kao i da će kroz njegovu priču upoznati naše narodne običaje i tradiciju. Priručnik je napisan jasnim i razumlјivim jezikom. Ilustracije u boji i dobro osmišlјeni grafički prikazi doprinose bolјem razumevanju i pamćenju materijala. Kroz živopisne ilustracije, poučne priče, pesme i ukrštene reči autorka je uspela da stvori dinamičan i interaktivan materijal, koji podstiče čitaoca na aktivno učešće. Ilustracije su posebno značajne jer vizuelno podržavaju razumevanje jezičkih elemenata i olakšavaju proces učenja. Delo “Igrajmo se srpskog” predstavlјa svojevrsno putovanje kroz jezičke izazove. Verujem da će autorka dr Karina Avagjan i u budućnosti nastaviti da neguje lјubav prema srpskom jeziku kod svojih učenika, pružajući im inspirativno i jedinstveno iskustvo u učenju novog jezika.” Recenzent Dr Nikoleta Gutvajn, viši naučni saradnik

Priručnik “Igrajmo se srpskog” po ceni od 3300 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  SHOP

  Vodič za upotrebu soka od celera

  By BGonline / 07/06/2024 / 0 Comments

  U kuhinji sa Majom Volk

  By BGonline / 05/06/2024 / 0 Comments

  Promenite svoj anksiozni mozak

  By BGonline / 27/05/2024 / 0 Comments

  Putovanje do zgužvanih i potisnutih emocija

  By BGonline / 06/06/2024 / 0 Comments

  Medicina nema odgovore na sva pitanja

  By BGonline / 31/05/2024 / 0 Comments

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Deci treba od najranijeg uzrasta upriličiti susret sa knjigama kako…

  You cannot copy content of this page