BG online

Lični razvoj

Koliki je vaš emocionalni prtljag?

Kad emocionalna kontrola zakaže…

Emocionalni prtljag su teška, neprerađena osećanja iz prošlosti koja svako od nas vuče sa sobom: strah, bes, tuga, bol… Zbog takvih osećanja burno reagujemo čak i kada je reč o sitnicama i zato nas opterećuju u svakodnevici, u odnosima sa drugim ljudima i na poslu. Sitnice u svakom trenutku mogu da nas izvedu iz takta: munjevitom brzinom nas preplavljuju emocije ili nismo u stanju da bilo šta osećamo. Naše misli se neprestano vrte ukrug ili nas obuzima potreba da se najedemo čokolade.
Stručnjak za pitanja ljudskih osećanja i emocionalne inteligencije Vivijan Ditmar u knjizi „Emocionalni prtljag“ donosi odgovor na pitanje kako da raščistimo sa nezdravim osećanjima.
Svi imamo ranac sa emocionalnim prtljagom i iznova doživljavamo trenutke u kojima nam emocionalna kontrola zakaže – bilo da se radi o prekaljenom menadžeru, trezvenom inženjeru, umetniku sklonom sanjarenju ili majci koja s mnogo ljubavi podiže svoju decu- piše autorka knjige Vivijan Ditmar.

Životno iskustvo kao poklon

Vivijan Ditmar pokazuje kako da se inteligentno nosimo sa svakodnevnim izazovima jer naš emocionalni prtljag nipošto ne mora biti suvišan teret. Naprotiv, prepun je blaga koja čekaju da ih razotkrijemo.
Svako životno iskustvo, bez obzira na to koliko je teško, u sebi krije i poklon. Ključ koji vodi ka tom poklonu možemo da pronađemo u svom emocionalnom prtljagu. Ako svesno pokušamo da se suočimo s tim teretom, onda on može da se pretvori u izvor povezanosti i istinske intimnosti.

Knjigu „Emocionalni prtljag“ po ceni od 899 din + troškovi dostave možete poručiti tel. 066060820 ili putem porudžbenice:   

  SHOP

  Kako žena i muž upropaste svoj brak? (Vladeta Jerotić)

  By / 31/07/2022 / 0 Comments

  Oporavak od veza sa narcisima, sociopatama i drugim otrovnim ljudima

  By / 11/08/2022 / 0 Comments

  Kako neurotični i narcistični roditelji kroje život svojoj deci?

  By / 05/08/2022 / 0 Comments

  Šta je važno znati o depresiji?

  By / 30/07/2022 / 0 Comments

  Emocionalne navike iz detinjstva upravljaju životom u odraslom dobu

  By / 01/08/2022 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Mnogi ljudi imaju naviku da sami sebe sabotiraju, podmeću sebi…

  You cannot copy content of this page