fbpx

BG online

Vesti

Koje knjige volite?

Najtraženije knjige u BGonline-u

Postoje knjige koje vam mogu promeniti pogled na sebe i druge, čak vam mogu promeniti život! Mnoge od njih se nalaze u online shop-u BGonline-a www.bgonline.rs/shop. Tokom leta 2020. najpopularnija izdanja su bili naslovi: Ja, Nikola Tesla, Pelagićev narodni lekar, Agape antologija 5, Snagom volje do idealne telesne težine i Lečenje istinom

Više o TOP 5 knjiga:

Ja, Nikola Tesla – Aleksandra Ninković Tašić, Milorad Durutović
Teslini saveti za dugovečnost, nepoznate stranice iz njegovog života, šta su o Tesli govorili njegovi prijatelji, saputnici i saradnici pročitaćete u ovoj knjizi, kao i izbor Teslinih tekstova, stručnih, naučnih, autobiografskih. Posebna poglavlja su posvećena Teslinim roditeljima. Knjiga donosi i najveći ikad sačinjen izbor anegdota iz naučnikovog života.
Knjigu možete poručiti ovde: www.bgonline.rs/ja-nikola-tesla-aleksandra-ninkovic-tasic-milorad-durutovic/

Pelagićev narodni učitelj – Vasa Pelagić
Pelagićev narodni učitelj je knjiga o zdravlju koja odoleva vremenu i širi horizonte svesnosti o značaju zdravlja čoveka i zdrave prirodne sredine.
Obogaćena novim saznanjima na čak 968 strana, uz pomoć eminentnih stručnjaka, ovo izdanje je i danas aktuelno i sigurno će naći put do svojih čitalaca…
Vasa Pelagić, učitelj, prosvetitelj, publicista i revolucionar rođen je 1838. godine u mestu Gornji Žabar u Bosanskoj Posavini koje se i danas, po njemu, zove Pelagićevo.
U narodu je stekao popularnost svojim delom Narodni učitelj u kome je objavio brojne savete o potrebama zdravog načina života, kao i pouke za razvijanje i održavanje telesnog i umnog zdravlja i moralne jačine. Knjiga je pisana jednostavnim i jasnim jezikom. Prvo izdanje ove knjige štampano je 1879. godine u, za to vreme, neverovatnih 12.000 primeraka pod naslovom Knjiga za narod ili stvarni narodni učitelj. U knjizi su obuhvaćena narodna iskustva u lečenju i pouke koje obuhvataju sve životne potrebe čoveka: vazduh, vodu, hranu, vežbe, rad i odmor.
Obrađene su i teme zemljoradnje, stočarstva, pčelarstva, domaćinstva.
Ono po čemu se naročito izdvaja po značaju jeste lekarski odeljak ili jevanđelje lečenja u kojem su obuhvaćene brojne bolesti, definicije, uzroci i posledice kao i praktična uputstva o načinu lečenja narodnom medicinom i upotrebom lekovitog bilja.
Podržavajući misao slavnog grčkog lekara Hipokrata: Hrana treba da bude lek, a lek – hrana, Pelagić je ukazao na brojne mogućnosti domaćih lekovitih sredstava i njihovog blagotvornog dejstava poput: lekovitog bilja, povrća i voća.
Smatrao je da je čovekova dužnost da bude zdrav.
“Zamerao je vlasti da nedovoljno brine o zdravlju naroda ne vodeći dovoljno računa o pijaćoj vodi, o proizvodnji hrane i pića koja često nisu bila prirodna i koja su više štetili zdravlju nacije.
Insistirao je na tome da, ako pojedinac ima dovoljno znanja, može naterati državu da vrši svoju dužnost jer je zdravlje sveopšte dobro. Stoga je jevanđelje zdravlja trebalo biti svakom Srbinu pri ruci.
Najnovije izdanje Pelagićevog narodnog učitelja je i dalje aktuelna, najobimnija i najkorisnija knjiga o zdravlju koja odoleva vremenu i širi horizonte svesnosti o značaju zdravlja čovekovog i zdrave prirodne sredine.” (iz recenzije urednika knjige)
Knjigu možete poručiti ovde: www.bgonline.rs/pelagicev-narodni-ucitelj-vasa-pelagic/

Agape antologija 5 – Aleksandar Gajšek
Knjiga “Agape, antologija 5” Aleksandra Gajšeka sadrži 12 odabranih razgovora sa akademikom prof. Vladetom Jerotićem. U ovoj knjizi naći ćete i odgovore na pitanja kako da upoznamo sebe, koje su najveće prepreke na putu samospoznaje, kako uživati u veličanstvenom osećaju da je život tajna i zašto je velika životna istina da samo dela ljubavi ostaju.
Knjigu možete poručiti ovde: www.bgonline.rs/agape-antologija-5-aleksandar-gajsek/

Snagom volje do idealne telesne težine: lečenje gojaznosti – Dr Predrag Nenadić
Dr Nenadić u ovoj knjizi autor sveobuhvatno pristupa rešavanju problema gojaznosti i svojim savetima upućuje u borbi protiv ove bolesti. U knjizi ćete prepoznati način kako da ovladate svojom voljom, a zatim kako da tu snagu volje pravilno usmerite. Na osnovu dugogodišnje iskustva i naučno potkrepljenim činjenicama koje u ovoj knjizi iznosi, autor će vas sigurno dovesti do vaše idealne težine, a zatim obučiti kako tu težinu trajno da zadržite i izbegnete jo-jo efekat. Ova knjiga učiniće da joj se često vraćate, sve dok ne ovladate umećem pravilne ishrane, pa tako svoj život učinite lakšim i radosnijim.
Knjigu možete poručiti ovde: www.bgonline.rs/snagom-volje-do-idealne-telesne-tezine-lecenje-gojaznosti-dr-predrag-nenadic/

Lečenje istinom – prof.dr Milan Milić
Bilo da je reč o ličnom razvoju ili ste pod stresom, imate strahove i depresivne epizode, ugledni prof.dr Milan Milić u knjizi “Lečenje istinom” ukazuje na put kojim se ovi problemi mogu rešiti. Taj put je istina. Zašto istina? Zato što je nedostatak istine u osnovi svakog problema- kaže prof. dr Milić . “U istoj meri privlačna i lekovita, nama je istina teško dostižna i još teža za prihvatiti. Svi znamo da istina boli i taj bol stoji na putu odbacivanja nama dragih laži koje nas od toga čuvaju. Ali takvo “čuvanje” je kao da lečite upalu pluća čajevima jer se plašite da primate inekcije penicilina. Ova knjiga će vam pomoći da shvatite blagodeti istine i ponuditi način da dođete do nje. Tim putem jedino možete napredovati u svom duhovnom rastu i razvoju, ali isto tako rešiti razne probleme, čiji uzroci ne mogu biti drugde nego u lažima kojima ste zatrovali svoje biće”- kaže autor knjige “Lečenje istinom”, psihijatar prof.dr. Milan Milić.
Knjigu možete poručiti ovde: www.bgonline.rs/lecenje-istinom-prof-dr-milan-milic/

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Nije opasno biti pod stresom, ali je toksično ostati pod…
error: