fbpx

BG online

Vesti

Kineski festival svetla u Beogradu i Novom Sadu

Kineski festival svetla će pod specijalnim uslovima, bez svečanog otvaranja, poštujući epidemiološke mere biti otvoren za posetioce od 11. do 25. februara u Beogradu na Sava Promenadi ispred Galerije Belgrade i u Novom Sadu u Limanskom parku. Ulaz za posetioce festivala u oba grada je besplatan, a lampioni će se paliti svakog dana u 17h.
U organizaciji “Kineskog festivala svetla”, uz podršku Vlade Republike Srbije, Grada Beograda, Grada Novog Sada, održaće se treći po redu „Kineski festival svetla“ u Srbiji, uz čarobnu instalaciju kineskih lampiona kojom će se zvanično proslaviti Kineska Nova Godina kod nas.
Inicijator i osnivač ovog festivala je umetnik Slobodan Trkulja koji je nedavno je sa grupom Balkanopolis učestvovao u kineskom novogodišnjem programu, na Prolećnom festivalu kineske kulture. koji se prenosio u 36 zemalja na 5 kontinenata i koji je gledalo milijardu ljudi.
-Srećan sam što smo i u ovo teško vreme uspeli da organizujemo festival, i prikažemo čaroliju lampiona koji su zanimljivi svim generacijama. Mnogo toga se promenilo od prošlog festivala, život je drugačiji ali verujem da u nama i dalje postoji potreba i želja za lepim doživljajem. KFS će biti prava prilika da sa porodicom i dragim prijateljima izađete i posetite svet kreativne igre svetla. Raduje me i što će od 11. februara biti dostupni KFS stikeri i na Viberu, pa ćemo festivalsku radost i na taj način moći da podelimo sa svojim pratiocima, dok će sve informacije o programu manifestacije biti redovno dostupne i u našoj Viber zajednici. Molim sve posetioce da uživaju u svetlosnom spektaklu poštujući epidemiološke mere“- poručuje umetnik Slobodan Trkulja.
Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Zigonga.

Foto: Đorđe Tomić

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Kako da vratimo autoritet nad decom koji je narušen dopuštanjem…
error: