BG online

Roditeljstvo

Emocionalni i intelektualni razvoj dece

Zaustavite napade besa i histerije

Vaš mališan pravi scenu usred prodavnice? Vaš predškolac odbija da se obuče? Vaš desetogodišnjak se duri zato što je na klupi umesto na terenu? Da li su se to deca urotila kako bi doveka zagorčavala život roditeljima? Ne! To su samo posledice razvoja njihovog mozga!
U ovoj revolucionarnoj ali i praktičnoj knjizi, Danijel Dž. Sigel, neuropsihijatar i autor bestselera “Vidoumlje” zajedno sa stručnjakom za roditeljstvo Tinom Pejn Brajson, demistifikuje nalete besa i histeriju istovremeno objašnjavajući principe nove nauke o vezama unutar dečjeg mozga. „Gornji mozak”, zadužen za donošenje odluka i upravljanje osećanjima, razvija se do sredine dvadesetih godina. Desni deo mozga, sa svojim osećanjima, odnosi prevagu nad logikom levog dela, naročito u ranom uzrastu.

Strategije za mirniju i srećniju decu

Nije ni čudo što deca deluju (ili se osećaju) kao da su van bilo čije kontrole. Ali, primenom ovih otkrića svakog dana pretvorićete svaki ispad besa, svađu ili strah u priliku da integrišete mozak svog deteta i podstaknete vitalni rast. Gajite mirniju i srećniju decu uz pomoć 12 ključnih strategija za razvoj dečjeg mozga:
• Imenuj problem – umirite bes desnog dela mozga tako što ćete se obraćati levom delu, uzdajući se u njegov afinitet ka priči i rezonovanju kako biste umirili emotivne oluje i fizičku napetost
• Angažuj, ne provociraj – neka vaše dete sasluša i razmisli umesto da jednostavno reaguje
• Tu je, razmrdaj ga – iskoristite fizičku aktivnost da promenite emotivno stanje svog deteta
• Nek prođe oluja emocija – navodite svoje dete kada se nađe na talasu negativnih osećanja i naučite ga da su takva osećanja prolazna
• SSOM – naučite dete da obraća pažnju na senzacije, slike, osećanja i misli u sebi kako bi donosilo bolje odluke i bilo fleksibilnije
• Konekcija kroz konflikt – iskoristite raspravu da uvedete empatiju i obezbedite veći socijalni uspeh.
Pomoću jasno objašnjenih primera i strategija za prevazilaženje svakodnevnih problema prilagođenih svakom uzrastu knjiga “Razvoj dečjeg mozga” pokazaće vam kako da doprinesete zdravijem emocionalnom i intelektualnom razvoju vašeg deteta i omogućite mu da živi uravnotežen život pun zdravih i smislenih veza.

Knjigu „Razvoj dečjeg mozga” po ceni od 1000 din.+troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

   

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Predavanje dr Zorana Milivojevića u Nedelji braka “Glavni zadatak za…

  You cannot copy content of this page