BG online

Vesti

Ekskluzivna izdanja Ive Andrića u kožnom povezu

Nobelovom nagradom za književnost ovenčana je „epska snaga pripovedanja kojom je Ivo Andrić oblikovao teme i prikazao sudbine ljudi tokom istorije svoje zemlјe“. Andrićevim perom ispisana su dela koja svedoče o jednom vremenu, predstavljaju zalog za budućnost i zauvek ostaju etalon književnosti ovog područja i svrstavaju je u sam vrh svetske umetničke baštine XX veka.

Komplet izabranih dela našeg nobelovca od sada i u ekskluzivnom kožnom povezu

Izabrana dela čine sledeće knjige: Pesme, Ex Ponto, Nemiri, Na Drini ćuprija, Gospođica, Travnička hronika, Prokleta avlija, Znakovi pored puta, Pripovetke I i Pripovetke II.
„Smrt briše samo nestvarne veličine, a istinske učvršćuje i uzdiže“ – Ivo Andrić
Na prednjim stranama knjiga zlatotiskom je utisnut rukopis Ive Andrića. Reč je o visokoj tehnici štampe koja se primenjuje isključivo pri izradi luksuznih izdanja. Zahvaljujući Zadužbini Ive Andrića, tekstovi u delima Pesme, Ex Ponto, Nemiri, Lirika, Gospođica, Pripovetke I i Pripovetke II su kritički priređeni i kao takvi sada prvi put objavljeni.
„Otišao sam. Iza mene je ostalo sve što su lјudi rekli, kao pramičak magle koji se gubi. A sve što su uradili poneo sam na dlanu jedne ruke“ – Ivo Andrić
„Umetnost pobeđuje sve, pa i samu smrt, a svako pravo umetničko delo je čovekova pobeda nad prolaznošću i trošnošću života. Život je u Andrićevom delu divno čudo koje se neprestano troši i osipa, dok umetnička dela imaju trajnu vrednost i ne znaju za smrt i umiranje.“
Kroz Andrićeve romane i priče provlače se teme koje su pisca okupirale čitavog života. Knjigu Pripovetke I čine: Put Alije Đerzeleza, Anikina vremena, U musafirhani, Veletovci, Smrt u Sinanovoj tekiji, Ispovijed, Čudo u Olovu, Kod kazana, Mustafa Madžar, U zindanu, Žeđ, Deca, Ljubav u kasabi, U zavadi sa svetom, Knjiga, Zlostavlјanje, Svečanost, Letovanje na jugu, Panorama. Knjigu Pripovetke II čine: Most na Žepi, Trup, Čaša, U vodenici, Šala u Samsarinom hanu, Mara milosnica, Nemirna godina, Priča o vezirovom slonu, Priča o kmetu Simanu, Ćorkan i Švabica, Zmija, Prozor, Susedi, Pismo iz 1920. godine, Bife „Titanik“, Jelena, žena koje nema.

Izabrana dela velikog književnika, diplomate i jedinog našeg dobitnika Nobelove nagrade Ive Andrića po ceni od 17990 din.+troškovi dostave možete poručiti tel.066060820 ili putem porudžbenice:   

  SHOP

  Narcisi- zavodljive, manipulativne, usamljene i prazne osobe

  By BGonline / 09/11/2022 / 0 Comments

  Mama, tata, zašto se niste razveli?

  By BGonline / 04/11/2022 / 0 Comments

  Život sa napadima panike

  By BGonline / 06/11/2022 / 0 Comments

  Da li antidepresivi utiču na povećanje kilaže, seksualno funkcionisanje i gubitak samopouzdanja?

  By BGonline / 15/11/2022 / 0 Comments

  Život u doba narcisoidnosti, arogantnosti i toksičnosti

  By BGonline / 20/11/2022 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  ŽIVOT IZ DRUGOG UGLA  "Krava koja je plakala i druge…

  You cannot copy content of this page