BG online

Roditeljstvo

Društvene igre za tinejdžere i odrasle

Društvene igre uče tome da poštujemo pravila, razvijamo strategije, donosimo odluke, preuzimamo rizike, kao i kako da se nosimo s porazom i poštujemo saigrače. Osim što pružaju zabavu i omogućavaju da se družimo, idealne su za sticanje brojnih znanja i veština – kroz njih se usvajaju novi pojmovi, podstiču se koncentracija i logičko razmišljanje, razvijaju mašta i kreativnost.

Karte za starije igrače

Svaki od tri kompleta karata sadrži po 50 karata sa zagonetnim pričama koje zahtevaju razrešenje, a tu je i uputstvo za igru. Igre se razlikuju po složenosti zagonetaka koje treba odgonetnuti, u skladu sa uzrastom za koji su namenjene. „Strašne priče“ i „Detektivske priče“ namenjene su tinejdžerima, dok su „Crne priče“ namenjene isklјučivo starijim igračima, i to onima koje neće uplašiti krvavi zločini, nesrećni slučajevi, ubistva i slično. Igra se obavezno u društvu, poželјno što većem, a zagonetke se rešavaju tako što se postavlјaju pitanja igraču koji jedini zna pravi odgovor. Pojedini slučajevi su toliko komplikovani da samo neverovatne pretpostavke, koje će izazvati urnebesno raspoloženje kod igrača, mogu dovesti do tačnog rešenja. Pravila igre se u dogovoru između saigrača mogu donekle izmeniti, kako bi se igra učinila lakšom ili težom.

STRAŠNE PRIČE

Komplet karata STRAŠNE PRIČE sadrži 50 zamršenih kriminalističkih priča za neustrašive agente. Pored hrabrosti, za rešavanje ovih slučajeva potrebni su doza radoznalosti, dobar njuh i talenat za kombinatoriku. Priče nas odvode u misteriozni svet detektiva, špijuna i tajnih agenata, spretnih džeparoša, pohlepnih prevaranata i prepredenih kradlјivaca. Kriminalistički slučaj koji treba rešiti opisan je na prednjoj strani karte (tu je i slika koja može biti od pomoći), a rešenje je na poleđini. Igrači nastoje da reše slučaj tako što postavlјaju pitanja glavnom inspektoru (jednom igraču), koji jedini zna odgovore i daje ih prema uputstvima priloženim uz karte. Igračima – timu agenata – dozvolјeno je da se savetuju između sebe.

DETEKTIVSKE PRIČE

Komplet DETEKTIVSKE PRIČE sadrži 50 zagonetnih priča za oštroumne detektive. U njima je sve pomalo čudno i neverovatno – govori se o progutanim dijamantima, papagaju koji voli krimiće, krađi psećeg izmeta, duhovitim lopovima, pojedenom oružju i (ne)savršenim skloništima. Opis detektivskog slučaja nalazi se na prednjoj strani karte i sadrži neke podatke koji upućuju na rešenje, a slika može biti od pomoći. U trag zločincima vispreni detektivi ući će tako što će, jedan za drugim, postavlјati pitanja na koja jedino voditelј igre zna odgovor. Igrači će se rešenju približavati korak po korak, tako što će mozgati i savetovati se s drugim igračima.

CRNE PRIČE

Komplet karata pod nazivom CRNE PRIČE sadrži 50 zamršenih i morbidnih zagonetnih priča, namenjenih samo onima koji se ne plaše! Ovde se kriju 31 zločin, 49 leševa, 11 ubistava, 12 samoubistava i jedan obrok sa smrtnim ishodom! Zagonetna priča, praćena slikom koja ponekad može biti od pomoći u rešavanju zagonetke, nalazi se na prednjoj strani karte, a rešenje je na poleđini. Igrači nastoje da reše zagonetku tako što postavlјaju pitanja voditelјu igre, koji jedini zna odgovore i daje ih prema uputstvima priloženim uz karte. Ponekad će igrači do rešenja doći brzo i lako, ali se može desiti da se za neke naizgled jednostavne priče rešenje ne nađe.

Društvene igre “Strašne priče”, “Detektivske priče” i “Crne priče” po ceni od 1100 dinara (cena za jednu društvenu igru) + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:
   

  SHOP

  Život razvedenih majki i njihovih sinova

  By BGonline / 05/02/2024 / 0 Comments

  Osećanja se ne mogu naučiti

  By BGonline / 06/02/2024 / 0 Comments

  Poremećaj ishrane je psihijatrijska bolest

  By BGonline / 04/02/2024 / 0 Comments

  Dugotrajna usamljenost

  By BGonline / 26/01/2024 / 0 Comments

  Kad mozak ubacuje klipove u točkove naših emocija

  By BGonline / 30/01/2024 / 0 Comments
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Prvo delo književnika i slikara Mome Kapira bila je knjiga…

  You cannot copy content of this page