BG online

Roditeljstvo

Dete treba učiti dobroti i ljubavi

“Dok je moj sin bio momak govorila sam mu: “Imaš sestru, imaš majku… Žena je svetinja. Ako samo povisiš glas, a kamoli nešto drugo – ja te nisam rodila!” (Jelena Bačić Alimpić)

Slikovnica za decu ispisana perom Jelene Bačić Alimpić „Kako je vila Mila dobila krila“ čija je tema ljubav između bake i unuke po rečima urednika ovog izdanja je iskrena ispovest autorke, njena životna priča pretočena u bajku. Inspiraciju za mnoge lepe stvari, pa i za pisanje ove slikovnice Jeleni je bila unuka Mila koja je njenom životu donela novu radost.
– Osećaj kad sam postala baka je neverovatan. Imala sam privilegiju da posmatram kako se rađa, a potom i da je prva uzmem u naručje. Mislim da mi je tad srce tuklo sto na sat od radosti i ljubavi prema tom malom, nežnom biću. Znate, to je dete moje dece. Najpre mog sina Marka, ali moram da istaknem ulogu majke, moje snaje Antonine koja je sve stoički podnela.
Jeleni je žao sto ne provodi onoliko vremena koliko bi želela sa svojom unukom budući da je Milin dom u Pančevu, dok Jelena živi u Novom Sadu.
-Međutim, ni ta razdaljina nas ne sprečava da se viđamo češće, a ja sam je uvek i zauvek željna- dodaje Jelena.
Ono što kaže da želi kao Milina baka je da je nauči dobroti i ljubavi ali kaže da misli da će njeni mama i tata to već uraditi.
– Svoju ulogu u njenom životu vidim ovako: mama i tata su tu da vaspitavaju, a bake su tu da ljube, maze, čitaju, pevaju…
Jelena je ponosna je na to u kakvog je čoveka stasao njen sin Marko, mladi tata devojčice Mile.
-Apsolutno ne moram mog Marka ni na šta da podsećam. Dok je još bio momak, govorila sam mu: “Imaš sestru, imaš majku… Žena je svetinja. Ako samo povisiš glas, a kamoli nešto drugo – ja te nisam rodila!” Moj sin je oličenje posvećenosti svojim devojkama, ljubavi – ogromnoj, a ponekad i mene obraduje kada mi pošalje snimke našeg dragulja – Mile. I stalno smo u kontaktu preko video poziva tako da i kada nisam sa njima, ja to zapravo jesam.
Inspiracija za dečiju knjigu Jeleninu prvu bajku “Kako je vila Mila dobila krila” javila se čim se Mila rodila.
-Pisala sam je sa ogromnom ljubavlju, srećom i tugom, jer to je život koji Milu čeka. I neću se tu zaustaviti. Za svaki njen rođendan, dok ne pođe u školu, a ko zna, možda i posle toga, napisaću jednu knjigu jer smatram da je to nešto najvrednije što joj mogu ostaviti u nasleđe, posle svega običnog. Knjiga “Kako je vila Mila dobila krila” je za uzrast od četiri godine pa naviše, a i za sve nas bake. To je bajka o dobroti, pa kako je ko shvati. Mojoj Mili, kad dobrano poraste čitaću klasike svetske književnosti ili barem izvući mudre reči velikih pisaca na koje može da se osloni. Ali, iznad i pre svega, izmišljaću za nju priče i bajke koje ne postoje. Jer ona je nestvarna- kaže Jelena Bačić Alimpić.

Branka Gajić
Foto: Privatna arhiva

Slikovnicu „Kako je vila Mila dobila krila“ po ceni od 1399 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:   

  SHOP

  Putovanje do zgužvanih i potisnutih emocija

  By BGonline / 29/06/2024 / 0 Comments

  Spasavanje od manipulatora u svakodnevnom životu

  By BGonline / 01/07/2024 / 0 Comments

  Emocionalno nezreli odrasli ljudi (psih. Danijela Ostojić)

  By BGonline / 11/07/2024 / 0 Comments

  Lov na narcise i greške na tom putu

  By BGonline / 24/06/2024 / 0 Comments

  Pohovani sladoled s prelivom od čokolade i maline

  By BGonline / 24/06/2024 / 0 Comments
  ;

  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Ostavite komentar

  Komentar

  Please Login to Comment.

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  Ako želite da se osećate najbolje što možete, snizite malo…

  You cannot copy content of this page