BG online

Vesti

„Deset u pola“- film o ljubavi, prijateljstvu, o takmičarskom duhu jednog grada, o Sarajevu (trejler)

Premijera novog filma oskarovca Danisa Tanovića, komedije „Deset u pola“ održana je u okviru programa 27. Festivala autorskog filma (FAF) u Beogradu.

Radnja filma događa se u Sarajevu 2021. godine, a Baščaršija pokušava da se oporavi od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak dolazi leto, postoji i nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti. Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla da pojede ”najbolje ćevape u Sarajevu”, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prve uslužene mušterije priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kafe. Ovaj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva potpuni raspad komšijskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog, već i celog grada. Gde se jedu najbolji ćevapi u Sarajevu?

Glavni glumac Branko Đurić je o snimanju u nesvakidašnjim okolnostima rekao:
„Nije to samo film o ćevapima – to je film o ljubavi, prijateljstvu, o takmičarskom duhu jednog grada, o Sarajevu. Ćevapi su samo povod da se priča ispriča. Vjerujem da će se publika opustiti uz ovaj film, da će se nasmeati i uživati, jer humor je univerzalan i prepoznatljiv svugde, bez obzira na geografski prostor.“ Pred beogradsku premijeru Branko Đurić je otkrio: „Trudio sam se da Danisa nagovorim da snimamo bez maski kao da nije pandemija, jer mislim da će pandemija proći, a film će ostati. Ali shvatam da je u redu da se, na neki način, da znak da smo snimali u to vreme“.
“Deset u pola” prikazivanje u bioskopima u zemljama regiona i u većim evropskim gradovima počinje od 2. decembra.

Pogledajte trejler filma:

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Na Beogradskom sajmu će se od petka, 17. do nedelјe…

You cannot copy content of this page