BG online

Roditeljstvo

Deca za koje roditelji nemaju vremena

Život malog- velikog princa

“Mali veliki princ” je priča o odrastanju dece čiji su roditelji prezauzeti. On se povlači u sebe jer ne uspeva da dopre do njih, ali kad se roditelji konačno zaigraju s njim, uvideće koliko su prelepih zajedničkih trenutaka propustili i poželeće da se vrate u detinjstvo. Ova predstava čija je premijera zakazana za 30. septembar u Akademiji 28 naučiće decu da vrednuju prijateljstvo i ljubav, a roditelje podsetiti na sve one lepe trenutke koji čine detinjstvo, a koje često zaboravljaju kad odrastu. Deo prihoda od prodatih karata biće doniran Svratištu, dok karta za premijeru svakom roditelju donosi i besplatno uvodno predavanje u Školi roditeljstva “Centra za razvoj životnih veština”.

Kakav sam ja roditelj, kako je mom detetu?

Između ostalog ova predstava predstavlja kritiku roditelja koji sve manje provode kvalitetnog vremena sa svojom decom i počinje scenom u kojoj majka i otac razgovaraju svako svojim telefonom, dok dete traži pažnju, ali je ne dobija. Tek kad dete počne čudno da se ponaša prestaju da budu okupirani svojim telefonima i razgovorima sa drugim ljudima.
-Mislim da roditeljima neće biti svejedno kad ovo vide i sretnu se možda sa sobom dok budu gledali predstavu-kaže glumica Milena Coka Đorđević koja u ovoj predstavi potpisuje tekst i režiju. -Tokom predpremijere deca iz publike su dovikivala „Baci mu telefon“ i navijala za kontakt roditelja i deteta što je bilo vrlo dirljivo-dodaje Coka.
Ova predstava ima za cilj i da osvesti roditelje u čemu će verovatno i uspeti budući da su na pozorišnoj sceni emocije, karakteri i situacije uvek malo“pojačani“.
-Predstava je i na neki način ogledalo savremenih roditelja koje ih podseća da su previše vremena okrenuti nekim manje važnim stvarima dok život prolazi pored njih. Cij je da ipak nađu vremena uj svom rasporedu za veći emocionalni kontakt s decom. To jeste tuga savremenog društva.
Deca iz Svratišta će na premijeri izvesti pesmu „Suština se očima ne vidi“.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Ljubav je slepa Ljubav je možda jedina stvar na svetu…

You cannot copy content of this page