fbpx

BG online

Hrana & Recepti

Brza torta sa jagodama

Deca a i odrasli obožavaju ovaj slatkiš, a domaćicama nije potrebna kulinarska veština da bi je napravile.Tortica-od-malina-i-cokolade1
Sastojci:
1 l jogurta
500 g običnog keksa
300 g mlevenog keksa
150 g seckanih oraha
500 g jagoda (ili drugog voća po izboru)
200 g čokolade za kuvanje
250 ml slatke pavlake
Priprema:
U dubljem sudu izmrvite keks, dodajte mleveni keks, orahe i jogurt. Ustinite voće u blenderu i sipajte kašu u sud. Izmešajte sve sastojke dok ne dobijete ujednačenu smesu. Dublju šerpu obložite folijom pa sipajte smesu i poravnajte je kašikom, zatim prekrijte sud folijom i ubacite u zamrzivač na sat vremena.
Izvadite tortu na tanjir, skinite foliju i napravite glazuru od čokolade: na pari istopite izlomljenu čokoladu u koju ste dodali dve kašike neumućene pavlake. Prelijte tortu ovom glazurom. Iseckajte nekoliko jagoda ili malina i poređajte ih na vrh tortice, a preostalu slatku pavlaku umutite i ukrasite torticu po želji.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Kad se kaže "musaka", većini ljudi je na pameti musaka…
error: