Recept Tanje Anđelković („Siti i srećni“)
Njoj sve ide od ruke! Pored toga što je i privatno i poslovno uspešna i ostvarena, Tanja Anđelković direktorka marketinga Radija S se odlično snalazi i u kuhinji. Svojom knjigom recepata „Siti i srećni“ donela je radost mnogim porodicama koje uživaju u ukusnim specijalitetima po Tanjinom receptu. Uskoro će postati mama po PETI put, a u iščekivanju svoje devojčice kuva i uživa u isprobavanju novih recepata. Podelila je s nama recept za savršenu baklavu sa orasima i bundevom.
-Na pijaci kore za balavu kupujem kod jedne ženice Vere i ubeđena sam da je zbog tih kora pita dodatno ukusna- otkriva Tanja.
Sastojci za BAKLAVU SA ORASIMA I BUNDEVOM:
500 g kora
250 g putera
700 g slatke bundeve
150 g-200 g šećera
2 -3 kesice cimeta
800g mlevenih oraha
Sirup za preliv:
700 g šećera
800 ml vode
1 vanil šećer
2 limuna
Bundevu skuvati dok ne ispari voda da bismo dobili lep pire. Dodati cimet i ohladiti. Pomešati orahe i šećer.
Pleh premazati otopljenim puterom i ređati 3 kore jednu na drugu, ali svaku premazati puterom i preliti mlevenim orasima. Treću koru premazati pireom od bundeve. Tako ređati kore dok ih ne potrošite. Na poslednju koru staviti samo puter. Skuvati preliv, a za to vreme peći pitu u rerni na 200C oko 30 min. ili dok ne porumeni.
Preliti toplu pitu toplim prelivom i sačekati a pita upije tečnost.