fbpx

BG online

Intervjui

Aleksandra Radović- Gde se izgubila ljubav?

Jedan od najlepših ženskih vokala, profesorka solfeđa i mama četvorogodišnje Nine nedavno je promovisala novi singl „Sa mnom“ i novu boju kose.  Priznaje da je tek iz četvrtog puta postigla nijansu koju je želela, da redovnim treninzima i umerenom ishranom održava odličnu liniju, otkriva dirljivi susret sa svojom obožavateljkom i recept za svoj savršen odmor. Aleksandra Radović je završila Opštu muzičku pedagogiju na Muzičkoj akademiji u Novom Sadu. Već osam godina ima svoju školu pevanja koja je ispunjava na poseban način.
ar40
-Taj deo mog profesionalnog života mi pruža posebnu satisfakciju i ispunjenje jer sam se godinama školovala za rad sa decom i  mladima. Mnogo sam naučila od dece, a verujem da su i oni od mene. U mojoj školi je stasalo dosta dobrih pevača. Neki od njih su postali jedni od najpoznatijih pratećih vokala u zemlji kao što je Dunja Vujadinović, a neki od njih pevaju sa mnom u bendu a ima i onih koji su započeli svoje solo karijere. Mnogo sam vremena, truda i ljubavi uložila u rad sa decom i verujem da će u narednim godinama pravi rezultati doći.
Na sceni Aleksandra deluje autoritativno i pomalo „strogo“, ali oni koji je privatno poznaju znaju da nije baš tako. Pomalo mistična, Aleksandra kaže da, bez obzira na to šta će reći o sebi, svako će je doživeti na neki “svoj” način. „Sa mnom“ je novi singl i spot koji je za kratko vreme stekao veliku popularnost. Brzi ritam je ovog puta bio Aleksandrin izbor iako nosi titulu neprevaziđenog ženskog vokala kada je reč o baladama.
ar20
-Pesma “Sa mnom” je zaživela za veoma kratko vreme, radiofonična je, ima tekst koji je interesantan i reklo bi se, primenljiv u današnjim uslovima u kojima živimo, s obzirom da se ljubav sve više gubi, a neke “nove verzije ljubavi” se pojavljuju i zauzimaju primat. Devojke su se pronašle u tekstu i vidim da su mnogi statusi po fejsbuku i na internetu tipa: “Što da budem tajna kad sam sjajna?!”. Mene to raduje. U poslednje vreme sam se malo  zasitila balada, poželela sam da pevam nešto brže, dinamičnije i  veoma uživam u tome. Na novom albumu biće i sporijih pesama, ali ovo što sam sad snimila oslikava moje trenutno rapsoloženje i mislim da je veoma važno da pevam onakve pesme koje mogu u tom trenutku da opišu moju energiju. Tako je jedino iskreno i pošteno prema mojoj publici.
Mnoge žene se pronalaze u ljubavnim tekstovima Aleksandrinih pesama. To joj veoma imponuje, a jedan susret na aerodromu sa svojom obožavateljkom nikad neće zaboraviti.
ar37
-Prišla mi je devojka koja je na svojoj ruci imala istetovirane stihove moje pesme “Čuvam te” .  To mi je bila jedna od najfascinantnijih scena od početka karijere.
Svaka žena zna da je prilična avantura upuštanje u posvetljivanje kose. Aleksandra je na početku karijere bila plavuša, zatim dugo brineta, da bi nedavno poželela promenu i snimila spot u novom vizuelnom izdanju.
– Nije bilo stresno, mada mislila sam da nikada više neću biti plavuša. Želela sam da napravim promenu sa novim singlom i albumom koji bi trebalo da objavim na jesen.
Imam veoma brižnog frizera Nešu Bjelicu (Bjelica Hair), koji je radio moju stilsku promenu. Pažljiv  je  i obazriv, pa nisam postala plavuša iz prvog nego iz četvrtog puta, jer je bilo potrebno da se urade četiri farbanja da bi boja izgledala baš onako kako je zamislio. Posle svega sam veoma zadovoljna. Mislim da se i mojoj publici dopada, mada naravno postoje i oni koji su navikli na mene kao crnku pa kažu: “Vrati se u crnke!”. Ali moram da priznam da je veći broj onih kojima se ova promena dopada.
Kako godine prolaze izgleda sve bolje. Aleksandra kaže da je u tome genetika odigrala veliku ulog.
– Većina žena u mojoj familiji godinama izgleda sve bolje, pa sam zahvalna što sam to nasledila od njih. S obzirom da sam mama jedne male devojčice nemam toliko vremena da  hodam po kozmetičkim salonima i tretmanima. Redovno treniram i to je ono što moram da poštujem. Kad je lice u pitanju, apsolutno svoje poverenje sam ukazala Dragici Kuzman i salonu “Dragica” gde  brinu o mom licu već petnaest godina  i ne bih menjala Dragicu ni za jednog drugog kozmetičara na svetu. Mislim da je ona mag u svom poslu i da uspeva da postiže nezamislive rezultate sa ženskom kožom. Negujem se koliko i svaka druga žena, u kombinaciji sa redovnim treninzima i zdravom ishranom. Ne mogu sebi više da priuštim toliko  slatkiša kao ranije, izbacila sam iz jelovnika paste koje sam inače jako volela ranije. Umerenost najbolje opisuje moju ishranu. Mislim da je opuštenost ili prepuštanje koji su usledili kad sam postala majka imaju takođe mnogo veze i sa izgledom žene. Bazirana sam na neke suštinske probleme i znatno manje pažnje posvećujem nekim trivijalnim i nebitnim stvarima koje su me nekad prilično opterećivale.
ar00
Veoma je popularno okretanje prirodi, zdravom načinu života, nekim od tehnika kojima se mogu poboljšati stanje tela i uma, a Aleksandra je  zaljubljenik u prirodu i organsku hranu.
-Dosta povrća i mesnih namirnica nabavljam sa sela, kao i neprskanu hranu, prirodno uzgajanu, domaća jaja, pre svega zbog deteta  a zatim i zbog sebe. Kad je reč o stanju uma, privlači me sve što ima veze sa jogom i meditacijom, i traganjem za unutrašnjim mirom . To je ono na čemu radim poslednjih nekoliko godina.
Kad nema poslovne obaveze Aleksandrin dan je potpuno ispunjen i posvećen ćerki Nini. Zajedno šetaju, igraju se zajedno, prave razne figure od plastelina, crtaju, uče kroz igru, druže se sa prijateljima.
-Leto ću provesti većim delom radno, a sa Ninom ću otići i na more. To je ono što je njoj u ovom trenutku neophodno. Savršen odmor bi za mene bio negde daleko od ljudi, na nekoj peščanoj plaži sa koficama, grabuljicama i svim ostalim priborom potrebnim za dete za plažu….Uživancija, samo Nina i ja!

 

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Što je ljubav jača, poljubac je lepši, a to potvrđuju…
error: