BG online

Intervjui

Kako sačuvati razum i srce? (Aleksandra Radović)

TRUDIM SE DA PRONAĐEM SVOJ MIR

Leto je za Aleksandru Radović i njenu publiku počelo novim singlom”S tobom zauvek” u kojem kaže: ” Živim za ljubav”. Ova pevačica raskošnog glasa kaže za Bgonline da je ljubav sila koja pokreće svet.
-Ljubav je svuda oko nas. Ako smo dovoljno posvećeni i ako dovoljno želimo, ona je u nama samima, održava nas u životu i daje mogućnost razvoja i napretka.
Vrlo dozirano i s merom se pojavljuje u javnosti, a Aleksandra podseća da je još od početka njene karijere to bio njen izbor.ar1jpg
-Nemam veliku želju da se pojavljujem u javnosti. Nisam je nikad ni imala. Kako godine odmiču i kako se okolnosti u našoj zemlji, a posebno kada je muzika u pitanju menjaju na gore, tako je i moja želja da se manje pojavljujem u medijima sve veća. Tu sam onda kada imam razloga za to, kad objavim novu pesmu, uradim nešto lepo, nastupam sa svojom školom pevanja, objavljujem album i imam nešto pametno da kažem. Sve ostalo smatram potpuno besmislenim pojavljivanjem u javnosti.
Stiče se utisak da je skromna i nenametljiva i da nije od onih koji po svaku cenu žele da dođu do cilja.
– Jednostavno- radim, trudim se, verujem… Radim sve s ljubavlju i sa mnogo posvećenosti i emocija, pa se nadam da će to nekad naići na pravi odziv i da će moja muzika dobiti pravo mesto. I ne samo moja, nego i muzika mojih kolega koji se na isti način njome bave. Nisam od onih koji će ići svuda, pričati o tome kako imaju hit i kako im je sve dobro i specijalno. Ne spadam u ljude tog tipa.
Aleksandra je u zrelim, najlepšim godinama. Ispunjena je kao majka, uspešna pevačica, ostvarena na mnogim životnim poljima.
-To su godine u kojima ne samo žena već svaki čovek, počinje da sabira utiske iz prethodnih decenija i trudi se ne da izgubi glavu, već sačuva razum. Mislim da je glavna misija u ovim godinama sačuvati razum i srce. Mladalačka zaljubljenost je svakako prošlost. Divno je kada postoji neko ko može da vas razume i kada uspete da nađete nekog ko može da vas shvati i voli. Mislim da je ljubav u ovim godinama i dosta racionalnija. Ali, ljudi su različiti. Postoje i oni koji gube glavu u sedamdesetoj zbog ljubavi. Nikad se ne zna šta koga može da zadesi. Ali, ja se trenutno trudim da pronađem svoj mir i probam da ostatak života provedem u ljubavi sa svojim bližnjima, prijateljima, detetom, ali da to bude ljubav koja ispunjava i smiruje, a ne ona zbog koje se gubi glava.
I njena svakodnevica ispunjena je brojnim obavezama, ali i stresom. Aleksandra kaže da njen ventil i način za relaksaciju nisu u popularnim antistres metodama, već to isključivo nalazi u sebi.ar
-Našem narodu se nude neke brojne metode ili načini za oslobađanje od stresa, pa se samim tim propagiraju i sve te tzv. „tehnike“ koje promovišu druge religije. U to spadaju joga, meditacija i ostalo. Ja nisam pobornik toga, već se protiv stresa borim isključivo molitvom i odlaskom u crkvu. Tajne su dostupne svima nama. Svako od nas ima crkvu tamo gde živi i mogućnost da pristupi svetoj tajni pričešća ukoliko se priprema za post. Dakle, svako od nas ima mogućnost da se smiri. Mislim da je najbolji način da čovek to uradi i oslobodi se onoga što je moderan čovek nazvao stresom, odlazak u crkvu na Svetu liturgiju, post, pričešće, razgovor sa sveštenikom, svojim duhovnikom. Jednostavno, razgovor sa ljudima o životu i pokušavanje smirenja na taj način je moj izbor. Mislim da je u tom smislu Bog svima nama ostavio crkvu na zemlji u tu svrhu.
Tek kratko je Aleksandra Radović izdržala u koži plavuše. Posle tog iskustva kaže da više ne bi eksperimentisala s bojom kose.
-Ja se jednostavno ne osećam dobro kao plavuša, nisam to ja. Nije to moja priroda, moj temperament. Ja sam prirodna crnka. Uostalom, moj frizer Neša Bjelica iz “Bjelica hair”-a je oduvek tvrdio da izgledam kao Monika Beluči i da treba da imam tamnu kosu zbog svojih crta lica koje tada dolaze do izražaja. S obzirom da on uvek najbolje zna, poslušala sam ga, a i ja se mnogo bolje osećam kao brineta
Tokom leta Aleksandra će imati nekoliko nastupa, a priželjkuje i ponovni odlazak na more. Dok priprema novi semestar njene škole pevanja koji počinje 5.septembra nada se i novom albumu.

Branka Gajić

Foto: Andreja Damnjanović

Pesma S tobom zauvek:

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
ŽIVOTNE RASKRSNICE Porodica je u velikoj krizi, sve manje ljudi…

You cannot copy content of this page