U koliko imate čestih problema sa probavom morate probati ovaj recept. U njemu je savršen balans vlakana, proteina, ugljenih hidrata i masti kojim treba da započnete dan.
Sastojci:
Suve šljive 4kom
Cimet 1kašičica
Kikiriki puter 1kašičica
Rendana jabuka 1 kom,
Ovsene pahuljice 3kašičice
Voda 80 ml
Med 1 kašičica
Orasi 10 grama
Priprema:
Suve šljive potopite u vodu preko noći. Ujutru stavite u blender šljive, vodu u kojoj su bile šljive, cimet, kikiriki puter i rendanu jabuku. U činiju stavite ovsene pahuljice, prelite ih vodom, dodajte med i ostavite par minuta da upiju vodu. Preko ovsene kaše stavite fil od suvih šljiva i pospite orasima.
Svaki od ovih sastojaka doprinosi boljoj probavi i ubrzava metabolizam. Ukoliko pazite na liniju, ova kaša je idealna za doručak, jer sadrži samo 394 kcal.
Spec. nutricionista-dijetetičar Jana Domonji Lakatoš
Foto: Ivor Domonji Lakatoš