BG online

Vesti

Žena i muškarac koji traju- Mirjana Bobić Mojsilović i Voja Brajović

Spektakularna proslava Gorkog lista

Jedan od najpopularnijih brendova sa ovih prostora Gorki List, sa odabranim krugom ljudi i prijatelja gorko-slatkog ukusa svake godine otkriva delove svoje tajne, brižljivo čuvane još od 1961. Tako je bilo i na velikoj godišnjoj proslavi koja se dugo iščekuje.

Mirjana Bobić Mojsilović i Voja Brajović/ Foto: Jakov Simović

Tema večeri “Neka traje”, po sloganu Gorkog Lista podseća na lepe i dobre trenutke, na dugovečnost. Ovo gala veče otvorila je Ana Stanić.
Tvorac brenda Gorki List Vojin Đorđević u uvodnom delu događaja na scenu je pozvao Miloša Bikovića kako bi predstavili saradnju koja traje uspešno već četiri godine i drugi spot koji rade zajedno. Premijerno prikazani spot ispraćen je aplauzom, a Biković je podelio svoj utisak o ovoj saradnji rečima da se kroz rad na Gorkom Listu oseća kao deo velike porodice koja čuva tradiciju, tradicionalne proizvode i vrednosti iz Srbije, na pravi način kako to rade u svetu, a posebno ga raduje kada vidi da se taj duh prenosi sa oca na sinove kao što je to slučaj u porodici Đorđević.
Laureat za ženu koja traje na proslavi “Gorkog Lista“ u Beogradu dobila je Mirjana Bobić Mojsilović, srpska spisateljica, novinarka i slikarka, dok je priznanje za muškarca koji traje pripalo Vojislavu Voji Brajoviću, našem slavnom i uglednom glumcu.
Dodela nagrada je bila jedno od najvažnijih detalja na spektakularnom događaju u Beogradu, gde se slavilo trajanje, kao i tradicija kroz ljude koji je upotpunjuju.

Ono što traje zaista vredi

Novinarka koja je profesionalizmom, ličnim ugledom i autentičnim stilom brani čast ove profesije, žena čiju karijeru je obeležio i rad na televiziji. Kolumnista. Slikarka. Pisac, čije knjige se rado čitaju i kojima se govori. Žena koja je dostojanstvena, prava dama. Žena koja traje. To je bio deo uvoda na bini kojom je najavljena Mirjana Bobić Mojsilović.
“Vrlo sam prijatno iznenađena, divan je osećaj biti prepoznat na ovaj način. Bila sam u žiriju na dodeli ovih nagrada pre 15-20 godina i ovaj momenat mi vraća neke prelepe uspomene. Vojina Đorđevića poznajem godinama i on je pravi primer da ono što traje zaista i vredi. Baš mi je danas na pamet pala jedna čudesna stvar u vezi sa srpskim jezikom – reči trajanje i trag imaju istu osnovu. Ono što traje ostavlja trag! Neka traje!”, rekla je Mirjana Bobić Mojsilović.

Prijatelji, porodica i divan život

Gospodin glumac, kako ga mnogi nazivaju, bard naše glumačke scene, dobitnik gotovo svih relevantnih pozorišnih nagrada u Srbiji, argumenti su kojom su se vodili ljudi iz Gorkog Lista kada su odlučili da baš Voja Brajović ponese nagradu za Muškarca koji traje.
“Svoje osećanje prema nagradi bih najbolje opisao osvrćući se na reči velikog Gabrijela Garsije Markeza: Nikad ne treba menjati stvari koje traju – prave prijatelje, porodicu i divan život, zarad manje sedih, više kose ili ravniji stomak… Ja sam imao tu sreću da sam poživeo dovoljno dugo i da mi je pored prosede kose ostao i mladalački osmeh na licu. Takođe, kako sam postajao stariji, postajao sam sve bolji prijatelj sebi i drugima i sve manje kritičan prema sebi”, rekao je glumac Voja Brajović na dodeli nagrade.
Zvezda večeri na godišnjoj proslavi “Gorkog Lista” Jelena Karleuša priredila je performans o kojem se priča.

Specijalni meni šefa kuhinje

O svakom detalju vodilo se mnogo računa, uključujući i specijalni meni za ugledne zvanice, koji je za ovu priliku pripremio šef kuhinje Milan Čorta. Jela i pića sa menija predstavljala su pravi gastronomski raj za sve sladokusce, a jedan detalj privukao je posebnu pažnju gostiju!

Foto: Anja Stojanović

Sva jela, pripremana u stilu najboljih fine dining restorana, uključivala su sastojke Gorkog Lista. Goste je oduševila “dinja sa feta sirom i kavijarom od Gorkog Lista”, kao i dezert “Mus od čokolade sa višnjama mariniranim Gorkim Listom”.
“Cilj je bio jedan, da dođemo do originalnog ukusa uz autentičan sastojak – Gorki List. Poigrali smo se sa gorkim i slatkim ukusima po kojima je ovo piće poznato i uspeli smo da dobijemo ekskluzivne specijalitete. Hajlajt sa menija je definitivno kavijar od Gorkog Lista, koji smo dobili emulzijom ovog pića i Agar Agar biljnog želatina koje smo zatim pomešali sa maslinovim uljem. Tako je došlo do magičnog sastojka koji se savršeno uklopio uz dinju i feta sir”, istakao je Čorta.

 

SHOP

U kuhinji sa Majom Volk

By BGonline / 05/11/2024 / 0 Comments

Emocionalna iscrpljenost

By BGonline / 25/10/2024 / 0 Comments

Samo se triput voli

By BGonline / 12/11/2024 / 0 Comments

Recept za kuvano vino

By BGonline / 20/11/2024 / 0 Comments

Ne dozvolite strahu da kontroliše vaš život

By BGonline / 24/10/2024 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Pozorište “Atelje 212” započelo je svoj život 12. novembra 1956.…

You cannot copy content of this page