BG online

Hrana & Recepti

Integralni keksići

Aromatični keksići sa cimetom i anisom spojeni džemom i ukrašeni šumskim jagodama savršen su izbor za popodnevnu užinu. Napravite ih sami i uživajte u slatkom zalogaju uz kafu ili čaj.Integralni-keks
Sastojci:
2 šolje integralnog pšeničnog brašna
½ šolje heljdinog brašna
½ šolje raženog brašna
½ šolje mlevenog sirovog kikirikija (ili lešnika)
½ šolje mlevenih oraha
prstohvat soli
1 kašičica cimeta
½ kašičice anisa
¼ šolja ulja
1-2 šolje soka od jabuka
Za fil: možete upotrebiti bilo koji džem ili slatko za vrh keksića, a za pripremu keksića sa slike korišćeni su marmelada od smokvi s bademom i slatko od šumskih jagoda.
Priprema:
Izmešajte sve suve sastojke u dubljem sudu, dodajte ulje pa zamesite dlanovima testo. Polako dodajte sok od jabuka i nastavite da mesite sve dok ne dobijete ujednačenu i čvrstu smesu. Pokrijte sud u kom je testo čistom kuhinjskom krpom i ostavite da stoji na sobnoj temperaturi 12 sati. Nakon toga još jednom premesite testo, pa razvijte koru oklagijom debljine 5 mm i malo čašom vadite kružiće i stavljajte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite keksiće na temperaturi od 180°C 20-ak minuta dok ne porumene.
Izvadite pleh iz rerne, sačekajte da se keksići ohlade, pa filujte jednu stranu đžemom ili marmeladom, spojite drugim kružićem, a na vrh spojenih keksića stavite voće iz slatka.

Kuvajte s lakoćom, uživajte u hrani

www.viseodrecepta.com

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
TIRURIRU ISPUNJAVA ŽELJE Bila je osamnaestogodišnja devojka kada je otkrila…

You cannot copy content of this page