BG online

Hrana & Recepti

Tart sa Plazmom i malinama

Sa Plazmom nikada nećete pogrešiti! Knjige recepata Plazmastičarnica i Plazmastičarnica 2 pisane su tako da će svi vaši svakodnevni susreti i važni životni trenuci biti obojeni nezamenljivom Plazma notom.

Tart sa Plazmom i malinama

Sastojci:
Kora:
220 g putera
300 g Mlevene Plazme
ceđeni sok od 1 narandže

Džem:
1 supena kašika želatina
300 g malina
5 supenih kašika šećera
1 štap vanile

Šlag:
200 g krem sira
250 g slatke pavlake
100 g Mlevene Plazme

Dekoracija:
50 g mlevene Plazme
sveže maline

Priprema:
Želatin potopite u malo hladne vode i ostavite da odstoji. Maline, šećer i vanilu stavite u manju šerpu i kuvajte uz povremeno mešanje dok ne dobijete smesu nalik na džem. Rastopljeni želatin dodajte u džem, sve dobro sjedinite i preručite u čistu posudu u kojoj će se hladiti do sobne temperature.
Mlevenu Plazmu i ohlađen puter sjedinite tako da dobijete mrvičastu smesu. Dodajte sok od narandže pa umesite testo i utisnite ga u kalup za tart sa odvojivim dnom prečnika 24 cm. Ravnomerno pokrijte dno i stranice, a zatim kalup stavite u frižider na 45 minuta kako bi se kora stegla.
Na ohlađenu koru sipajte džem od malina pa stavite u frižider da se džem u potpunosti stegne. Za to vreme mikserom umutite krem sir uz postepeno dodavanje slatke pavlake kako biste dobili čvrst šlag. Na kraju dodajte Mlevenu Plazmu, dobro izmešajte i sipajte u špric za ukrašavanje.
Izvadite kalup iz frižidera i ravnomerno istisnite šlag po površini tarta. Tart ukrasite svežim malinama i pospite Mlevenom Plazmom.

Knjige „Plazma Plazmastičarnica“ i „Plazma Plazmastičarnica 2.0“ možete poručiti po ceni od 699 din. (cena za jednu knjigu) +troškovi dostave telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:




    © by BGonline. All rights reserved

    Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

    Ostavite komentar

    Komentar

    Please Login to Comment.

    To Top
    PROČITAJTE I OVO:
    Život čini mnogo malih kompromisa, a onaj ko nikad nije…

    You cannot copy content of this page