BG online

Intervjui

Moć je ostati u zahvalnosti i oprostiti sebi

Dve najjače sile na svetu su LJUBAV i STRAH

Postoje neke tajne o kojima nam nikad nisu pričali ni u školi, a ni kod kuće. Nisu nam ni učitelji ni roditelji rekli mnoge važne stvari jer ih ni sami nisu znali- ovim rečima je započela svoj masterclass Isidora Bjelica koji je trajao dugo, bio ispunjen emocijama, pričama o ljubavi, bolu, suzama, usponima, padovima, njenim najličnijim iskustvima iz kojih je najviše naučila, odgovorima na pitanja brojnih posetilaca koji su sa pažnjom slušali Isidoru.
-Briga je jedna od najdestruktivnijih stvari, a svi mi mnogo brinemo i to često bespotrebno radimo. Vaše srce ne treba da bude otvoreno kao kuća. Pa, ni kuću ne držite širom otvorenu, zar ne?- podsetila je popularna književnica na ovoj nesvakidašnjoj čajanki uz Stassen cejlonske čajeve i Tart home made kolačiće u obliku srca i u znaku ljubavi.
Isidora je istakla da je kućno vaspitanje mnoge ljude odvelo u samodestrukciju upravo zbog pogrešnih programa koje su poneli iz roditeljskog doma.
Strah i anksioznost su neminovni pratioci bola, a kako to izgleda nakon saznanja da imate 60 metastaza i da vam se najteža bolest vraća peti put, na žalost je na sopstvenoj koži osetila Isidora.
-U tim trenucima potrebna je nadljudska snaga da zadržite veru da će sve biti u redu. Thetahealing je jedna od superiornijih metoda koja mi je pomogla da neke stvari prihvatim u svojoj glavi, da nekako izađem iz stanja očaja, ljutnje, razočaranja. Žao mi je što je Zakon privlačenja predstavljen kod nas na vulgaran način, pa ljudi dovode sebe u anksiozna stanja mantrajući i nakon svega završe kod psihijatra jer im se poveća anksioznost- Isidorin je osvrt na susret sa anksioznošću.
Priznala je Isidora da nekad nije znala da kaže NE i dodala da je to najčešće osobina hipersenzitivnih ljudi.
-Mnogo mi je trebalo vremena da naučim da se ponašam i postavim granicu. Isto tako mi je trebalo mnogo vremena da prestanem da mešam ljubav i vezanost. Veoma je važno naći svoju meru, biti sam i testirati sebe koliko dugo možete biti sami.
Dok je govorila o energetskim i psihičkim uzrocima bolesti Isidora je pričala i o tome na koji način je i sama radila na svojim emocijama.
-Patnja je naš nesporazum sa Bogom. Sada znam da su mene moja pogrešna uverenja odvela u bolest- iskrena je Bjelica.
Ljubav prema sebi je velika i neiscrpna tema o kojoj se mnogo govorilo na ovom masterclassu.
-Naterani smo da osećamo krivicu zbog radosti. Kažu “nisi sebe dovoljno voleo i zato si se razboleo”. Odrekneš se svega, odustaneš od sebe, a zajednica ti servira licemerni i destruktivni balkanski program da je žrtvovanje način da se bude dobro. To je put kojim nikad ne treba ići.
Na svom putu ozdravljenja Isidora je isprobala sve na šta je hodajući njime naišla- od svih vidova ishrane do alternativnih metoda i lečenja kod eminentnih lekara. Nakon svega kaže da  je vera ključna za sve, pa i za ozdravljenje tela i duše.
-Ono u šta verujete pokreće vaš kosmos,  dok je moć placeba veličanstvena. Ja sam osoba koja sumnja u sve i nisam tip koji može da se loži ni na šta. Energetski nivo je jači od telesnog, duh uvek ide ispred tela, a dve su sile najjače na svetu: LJUBAV i STRAH. Sve što radite iz straha se pretvara u destrukciju. Duh i energija prethode materiji. Uvek pratite vašu dušu. Ako je ona srećna biće vam sve dobro- rekla je Isidora.
Otkrila je Isidora i vežbu koja se radi pred ogledalom, tokom koje treba da se pitate: šta radim iz straha, a šta iz ljubavi?
-Ja se pridržavam principa “zahvaljuj kad ti je najgore”. Moć je ostati u zahvalnosti, oprostiti sebi jer opraštate drugima. Divne lekcije ljubavi dobijamo i od svoje dece. Ljubav se uči i vežba kod kuće, a svaki sukob je korisna vežba ljubavi.

B.Gajić
Foto:  Dario Konstantinović

Knjige Isidore Bjelice “Mali vodič za ljubavnu sreću”(cena 849 dinara + troškovi dostave), “Poslednji put“(cena 849 dinara + troškovi dostave), “Šta žene žele“(cena 849 dinara + troškovi dostave) i “Škola za anđele” (cena 849 dinara + troškovi dostave) možete poručiti telefonom 066 060 820 ili putem porudžbenice:





    Lekcije ljubavi Isidore Bjelice

    © by BGonline. All rights reserved

    Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

    Ostavite komentar

    Komentar

    Please Login to Comment.

    To Top
    PROČITAJTE I OVO:
    Žena uvek može da izgleda dobro Mnogi za vitke osobe…

    You cannot copy content of this page