Sušenje je jedan od odličnih načina za čuvanje hrane, a sušenjem začinskog bilja biće sačuvana njegova lekovitost i aroma.
Kako se pravilno suši lekovito bilje?
Uzmite vezicu začinskog bilja i gornju stranu stavite u papirnu vrećicu. Lagano je zavežite i okačite na toplo i suvo mesto. Kada je začinsko bilje hrskavo i suvo izmrvite lišće i ostavite ga u vrećici.
Ovo je jedan od saveta autora knjige „Samoodrživo domaćinstvo“ A&G Bridgewater gde su detaljno opisali i kako se pravilno suše beli luk, pečurke, jabuke, šargarepa, banana, ali i kako se dimi hrana, proizvodi pivo i jabukovača, uzgaja organska hrana, pravi samoodrživa kuća u selu i gradu, uzgajaju domaće životinje, dobija energija iz sopstvenih izvora…
Knjige o baštovanstvu možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:
“Vrtlarstvo za početnike” po ceni od 1100 dinara + troškovi dostave
“Drveće i grmlje” po ceni od 1100 dinara + troškovi dostave
“Povrtnjak” po ceni od 1100 dinara + troškovi dostave
“Razmnožavanje i uzgoj mladica” po ceni od 1100 dinara + troškovi dostave
“Gajenje povrća od A do Š” po ceni od 1000 dinara + troškovi dostave
“Kompost” po ceni od 750 dinara + troškovi dostave
“Organska bašta” po ceni od 1000 dinara + troškovi dostave
“Ređe gajene vrste povrća” po ceni od 750 dinara + troškovi dostave
“Vodič organskog baštovanstva za 2022” po ceni od 1000 dinara + troškovi dostave
“Začinske i lekovite biljke u organskoj bašti” po ceni od 750 dinara + troškovi dostave
“Moj baštenski dnevnik” po ceni od 1090 dinara + troškovi dostave
“Aronija, jagoda, kupina, malina, ogrozd, ribizla” po ceni od 850 dinara + troškovi dostave
“Breskva, kajsija, šljiva” po ceni od 850 dinara + troškovi dostave