BG online

Vesti

Studentski život u Beču

Jeftinija kirija u stanovima sa seniorima

Zahvaljujući projektu Upravnog saveta penzionera Beča (KWP), svi studenti bečkog Univerziteta mogu da se od oktobra 2019. godine prijave za stanovanje po povoljnim cenama u jednoj od pet zgrada za seniore u Beču.
Bečki studenti moćiće od sledećeg semestra da se prijave za stanovanje sa nekim od penzionera u jednoj od pet seniorskih zgrada u Beču. Povoljno stanovanje uz društveno angažovanje je najveća prednost za studente, budući da imaju mogućnost da po povoljnim cenama žive u gradskoj zoni uz povremeni dobrotvorni rad sa seniorima ili drugu vrstu pomoći.
Budući da je prethodnih godina potražnja većih stanova u zgradama za seniore znatno opala, nastala je ideja da studenti stanuju zajedno sa seniorima pa je u martu 2017. godine započet ovaj pilot projekat i do sada je ostvario odlične rezultate.
-Projekat pospešuje razumevanje mladih i obogaćuje svakodnevni život naših stanara. Verujem da smo pokazali hrabrost i time podstakli druge društvene ustanove da pokrenu slične inicijative- rekla je direktorka odbora, Gabrijele Grauman.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Pronalaženje, uklapanje i povezivanje sa sopstvenom suštinom Poziv je stigao…

You cannot copy content of this page