BG online

DOM & HEDONIZAM

Srbija je neotkriveni biser

Ber Grils, poznati svetski avanturista i ekspert za preživljavanje u negostoljubivoj prirodi i zvezda popularnog šoua čija šesta sezona na kanalu National Geographic počinje 18. aprila ne krije da jedva čeka da dođe u Srbiju i navodi TOP 5 stvari koje u Srbiji obožava.

Copyright National Geographic/ foto: Ben Simms

1. Priroda
Smatram da je Srbija neotkriveni biser. Vaša zemlja ima verovatno najspektakularniju neotkrivenu divljinu na svetu. Prelepe planine, reke, jezera. Za mene je ona izazov na koji se već dugo spremam. I koji priželjkujem. Još prošle godine sam dao obećanje da će jedna od epizoda biti snimljena u Srbiji, ali odluka o tome nije samo na meni. Voleo bih da National Geographic uvrsti Srbiju na spisak lokacija za moju emisiju.
2. Izazov po njegovoj meri
O srpskoj divljoj prirodi se malo zna. Međutim, bavio sam se istraživanjem i već sam našao neka zanimljiva mesta koja bih voleo da posetim. Video sam da imate jako zanimljive nacionalne parkove i neke klisure koje su izazov baš po mojoj meri. Smatram da ceo Balkan ima prelepu prirodu. Hrvatska, Slovenija, Bugarska… sve su to prelepe zemlje, koje bi se uz Srbiju uskoro mogle naći na mojoj mapi izazova.
3. Gostoljubivost
Ono što me oduševljava kod srpskog naroda jeste ta srčana gostoljubivost. Vaši ljudi su jako topli i svakog dočekuju raširenih ruku i otvorenog srca. To je ono što me privlači i što se retko sreće. Srpska gostoljubivost je naširoko poznata.
4. Ponos i patriotizam
Ceo region Balkana čine narodi koji su jako ponosni i imaju veoma razvijen osećaj patriotizma i ljubavi prema svojim domovinama. Divno je biti okružen ljudima čiji narodi imaju tako dugu i bogatu istoriju. Uz prirodne lepote, najveće bogatstvo Srbije su njena istorija i tradicija.
5. Novak Đoković
Novak Đoković prema mom mišljenju jedan je od najboljih tenisera i sportista svih vremena. Voleo bih da dođem u Novakovu Srbiju i da tu sa njim snimim jednu epizodu serijala „U divljini sa Berom Grilsom“. Osim njegovog urođenog instinkta za borbu i pobedu, kod Novaka cenim i njegovu veliku mentalnu snagu i duhovnu mudrost.

U sedam novih jednočasovnih epizoda serijala “U divljini sa Berom Grilsom”, koje će se na kanalu National Geographic prikazivati nedeljom od 22h neustrašivom Beru društvo će, između ostalih, praviti zvezda filma “Mačete” Deni Traho, junak akcionih blokbastera “Dedpul” i “Plaćenici” Teri Kruz, kao i glumac Entoni Maki – Falkon iz Marvelovog filma “Kapetan Amerika”.

TailorPR/Mediapass

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Od 17.aprila na Superstar TV će početi emitovanje serije “Jedini…

You cannot copy content of this page