fbpx

BG online

Intervjui

Spasavanje duše praštanjem (dr Nele Krajlić)

Nakon autobiografije „Fajront u Sarajevu“, dr Nele Karajlić je napisao roman „Solunska 28 – O novcu i strastima“, prvi deo trilogije koji je i ovenčan nagradom „Momo Kapor“, u kojem nam pripoveda istoriju jedne kuće izgrađene s kraja 19. veka u dorćolskoj ulici i vodi čitaoce u prostor s druge strane ogledala, na samoj tromeđi života, smrti i večnosti.
Sada Nele predstavlja drugi deo trilogije „Solunska 28“ posvećen ljudima i događajima koji su prolazili kroz dorćolsku kuću na samoj obali Dunava.
Pripovedajući o svemu onome što je snašlo stanare “Solunske 28” tokom nemačke okupacije Beograda u Drugom svetskom ratu, Dr Karajlić nudi podjednaki čitalački užitak i onima koji su čitali prvi deo trilogije, ali i onima koji se tek sada pridružuju armiji njegovih vernih čitalaca.
-Ovo je priča o jednoj ženi. Ženi koju je sudbina kaznila ostavivši je u životu. Ona je pobedila – Ljubavlju. Ovo je priča o jednome jutru… koje je promenilo sve. Ovo je priča o jednom gradu. Ranjenom, osakaćenom i poniženom gradu, koji se podiže iz pepela, verom u sebe. Ovo je priča o jednom muškarcu, prevarenom, izdanom, ostavljenom od prijatelja, slepom od želje za osvetom, muškarcu koji spasava dušu praštanjem. Ovo je priča o jednoj ljubavi, zabranjenoj, neizrecivoj i otrovnoj ljubavi, što se na kraju, kao i svaka ljubav, pretvori u plamen. Ovo je priča o jednoj golgoti posle koje, kao i posle svake golgote, dođe vaskrsenje. Ovo je priča o muzici, o njenoj tajanstvenoj moći, o tome kako slepima daje vid, onima u raju spokoj, a onima u paklu utehu. Ovo je priča o jednome dečaku. Bolesnom dečaku koji će da ozdravi, verujući u nemoguće- otkrio je dr Nele Karajlić.

Foto: Life Production

Knjige dr Neleta Karajlića „Fajront u Sarajevu“ (cena 599 + troškovi dostave), „Solunska 28 I deo“ (cena 799 + troškovi dostave) i „Solunska 28 II deo“ (cena 799 + troškovi dostave) možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice:
  © by BGonline. All rights reserved

  Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

  Click to comment

  Leave a Reply

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  To Top
  PROČITAJTE I OVO:
  NE OKREĆITE LEĐA SVOJIM SNOVIMA Kad shvatite da ste umorni…