BG online

Hrana & Recepti

Mediteranski aromatični sir

SAVRŠEN UZ VINO

Ovaj aromatični sir možete koristiti kao dodatak uz ribu, kao predjelo sa šunkom ili samo kao grickalicu uz vino. Začine možete prilagođavati svom ukusu,  menjati i stavljati one koje najviše volite. Ako ne volite ljuto, ne morate stavljati ljutu papriku i biber. Umesto mlevenog bibera možete koristiti i biber u zrnu. Za malo jači miris i ukus, možete dodati i 2-3 čena belog luka, ali u komadu.

Sastojci:
1 šoljica mešavine iseckanog svežeg začinskog bilja (list peršuna, origano, bosiljak, ruzmarin) , 250 g feta sira (ili nekog drugog slanog sira), 1 iseckana sveža ljuta crvena paprika ili na vrh kašikice suve tucane ljute paprike (količinu možete prilagoditi svom ukusu za ljuto), malo mlevenog bibera, maslinovo ulje i staklena tegla sa poklopcem.
Priprema:
U veliki tanjir izručite mešavinu začinskog bilja, biber i iseckanu ljutu papriku. Ako nemate sveže, možete koristiti i suve začine. Feta sir isecite na kockice. Pažljivo ih (da se ne raspadnu) uvaljajte u mešavinu začina, složite  u teglu i sve prelijte maslinovim uljem, toliko da prekrije sir. Teglu sa sirom, začinima i uljem zatvorite, stavite u frižider i ostavite da odstoji 4-5 dana kako bi sir upio sve mirise i ukuse.
Ovako odstojali aromatični sir možete koristiti kao dodatak uz ribu ili kao predjelo sa šunkom ili samo kao grickalicu uz vino…
Začine možete prilagođavati svom ukusu, možete ih menjati i stavljati one koje najviše volite.

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Vaspitanje deteta otpočinje vaspitanjem roditelja, kaže čuveni ruski psiholog praktičar…

You cannot copy content of this page