fbpx

BG online

Vesti

Čuvari istorije Kosančićevog venca

U saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda, Grada Beograda i Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj, Produkcija OKOLO i Clear Point realizovali su projekat “Čuvari istorije – Kosančićev venac” koji kroz savremenu digitalnu formu, obogaćenu kulturnim sadržajima i multimedijalnim informacijama, predstavlja istorijsko-kulturnu celinu Kosančićev venac.
U dogovoru sa Zavodom za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, izdvojeno je 10 značajnih objekata: Hotel Nacional, Dom Mike Alasa, Kuća Dimitrija Krsmanovića, Kuća sa bistom Kosančić Ivana, Saborna crkva, Palata Patrijaršije, Kuća Branislava Kojića, Konak Kneginje Ljubice, Kafana “Znak pitanja” i Nekadašnja Narodna biblioteka.
Za svaki od objekata je kreiran video sa sadržajem koji upućuje na istoriju tog objekta, ličnosti koje su bile u vezi sa njim, kao i na današnje stanje.
Video materijal sadrži atraktivne snimke iz vazduha, u današnjem vremenu koji su kombinovani sa arhivskim materijalom iz različitih perioda.
Kompletan sadržaj (na srpskom i engleskom jeziku) postavljen je na interaktivnoj tabli sa mapom Kosančićevog venca. Posmatrači, gledajući video imaju opciju za skeniranje QR kodova koji im pokreće navigaciju do željenog objekta.
Pored interaktivne table na fasadi svakog od navedenih objekata, postavljene su informativne table sa QR kodovima sa kojih se učitava video sadržaj.

Foto: Zorana Jevtić

SHOP

Zen bašta

By BGonline / 06/03/2023 / 0 Comments

Promenite misli- izgubite kilograme

By BGonline / 15/03/2023 / 0 Comments

Zašto je važan digitalni detoks?

By BGonline / 11/03/2023 / 0 Comments

Izazovi roditeljstva u periodu od 6. do 11. godine

By BGonline / 08/03/2023 / 0 Comments

Tinejdžerima je potrebna ljubav roditelja, ali i njihova sloboda

By BGonline / 23/03/2023 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Knjiga kao zdrava hrana za dušu Nakon završenog medicinskog fakulteta…