BG online

Vesti

Branka Katić u ansamblu Beogradskog dramskog pozorišta

DODELOM NAGRADA OBELEŽEN 74. ROĐENDAN BEOGRADSKOG DRAMSKOG POZORIŠTA

 

Proslavljena glumica Branka Katić se prošle godine nakon dve decenije vratila na srpsku pozorišnu scenu ulogom baronice Sofi u predstavi Beogradskog dramskog pozorišta “Sumrak bogova”. Od ove godine je i zvanično u ansamblu BDP-a. Pozorište jeste njena velika ljubav kojoj se s mnogo uzbuđenja i radosti vratila.
-Kao i sve dobre ljubavi, ovo je ljubav koja ti mnogo daje i mnogo uzima u najboljem mogućem smislu. Posle velike treme koju sam imala pre početka igranja predstave “Sumrak bogova”, već posle prve noći sam samo osetila da se svaki mišić mog tela opušta i prepušta u jednu lepotu kad u fantastičnom ansablu sa darovitim kolegama u režiji maestralnog Jagoša Markovića pričamo priču koja je toliko važna i dan danas- kaže Branka Katić.
Kako provodite vreme pred predstavu?
-Gledam da se dobro odmorim i tremu podvedem pod adrenalin koji će mi pomoći da u svakom sekundu na sceni budem prisutna kako bih mogla da dam svoj maksimum te noći. Kad smo imali gostovanje u Lazarevcu osetila sam lepotu tog kolektivnog pripremanja za predstavu. Neki bi glumci prolazili tekst, neki bi samo ležali na podu i sami sa sobom se povezivali, ulazili u lik i priču. Čarobna je ta kolektivna energija svih nas koji želimo da što bolje ispričamo tu priču. Imala sam udar velike sreće sedeći u autobusu kojim smo kao ekipa putovali na gostovanje u Lazarevac. To zajedništvo i zajednički život sa kolegama je ono što mi je nedostajalo sve ove godine dok sam živela u inostranstvu, tako da mislim da sam na pravom mestu u pravo vreme.

Nagrada “Tatjana Lukjanova” Mirjani Karanović

Dodelom godišnjih nagrada za poseban doprinos i angažovanje u protekloj godini Beogradsko dramsko pozorište je obeležilo 74. rođendan.
Glavna nagrada “Tatjana Lukjanova” za višegodišnji doprinos BDP-u i pozorišnom životu Srbije dodeljena je dramskoj umetnici Mirjani Karanović, a priznanje joj je uručio prošlogodišnji dobitnik Jagoš Marković.

Godišnje nagrade BDP-a

Specijalna nagrada BDP-a za umetnički doprinos pripala je ansamblu predstave “Ružni, prljavi, zli” Slobodana Obradovića u režiji Lenke Udovički.
Godišnja nagrada za umetnički doprinos pripala je Borisu Liješeviću, reditelju predstave “Čitač” Bernharda Šlinka. Nagradu “Mihajlo Fejzulovski” za radni doprinos dobili su: Dejan Stojanović, rukovodilac finansijsko-računovodstvenih poslova i Željko Nikolić, diplomirani ekonomista. Za izuzetno angažovanje u vanrednim okolnostima, Vladimir Radisavljević, šef scene, za veliki doprinos u razvoju scensko-tehničke delatnosti, Srđan Obrenović za izvanredne rezultate u kreiranju imidža kuće.
Beogradsko dramsko pozorište je tokom poslednje dve godine pokrenulo izdavačku delatnost, pa je ovom prilikom predstavljeno najnovije izdanje, knjiga „Teatrarijum“ koja kroz zanimljive priče i događaje govori o razvoju pozorišta, a priredio ju je dugogodišnji član ansambla BDP-a Savo Radović.

Branka Gajić
Foto: Dario Konstantinović

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Dvadesetoro izuzetnih ljudi dobilo je priznanje „Dobročinitelj“ za podvige, solidarnost,…

You cannot copy content of this page