BG online

Vesti

Bajaga repuje u novoj pesmi “21 vek” (spot)

Mračna pesma o mračnoj realnosti

Bend Bajaga i Instruktori priredio je iznenađenje obožavaocima singlom “21. vek” uz tekstualni video na “Jutjubu”. Nova pesma predstavlja prvi njihov diskografski trag posle albuma “Ovaj svet se menja” (2020), a tematski se, na neki način, naslanja na naslovnu pesmu sa tog izdanja, jer govori o stvarima koje tokom poslednjih godina potresaju planetu. Na drugačiji način, u rep maniru Bajaga je predstavio pesmu “21.vek” za koju je napisao tekst, muziku je komponovao sa klavijaturistom Instruktora Sašom Loknerom, dok su za aranžman zaslužni Lokner i gitarista benda Marko Nježić.

Foto: Nebojša Babić

“21. vek počeo je tek, a oni hoće sve da nas iznenade”, poručuju u refrenu Bajaga i Instruktori, U strofama se, između ostalog, osvrću na devedesete prisećajući se “traume iz vremena ‘Muzike na struju”, što beše “gadno vreme rata, al’ nažalost u blizini novi rat se hvata”.
“Pesma ’21. vek’ je odraz ovog vremena u kojem živimo i rezime svega ovoga što nam se dešava u protekle dve, tri godine. U prošlom veku smo imali veoma uspešnu pesmu “20. vek”, a u ovom veku su se stvari malo promenile, pa sam imao potrebu da napišem i pesmu “21. vek”. Ono što smo do sad doživeli u njemu, nije bilo tako lepo kao u dvadesetom, tako da je i pesma malo mračnija, u skladu sa mračnom realnošću”- kaže Bajaga.
Bajaga i instruktori su koncertom u sjajnoj atmosferi u Bojčinskoj šumi započeli letnju turneju. Publiku su, pored neizostavnih hitova, počastili i pesmama koje dugo, neke od njih i decenijama, nisu izvodili uživo – “Limene trube”, “Nemoj da se zezaš sa mnom”, “Kap po kap”, “Bežiš od mene, ljubavi”…
Predstoje koncerti u Rešetarima (11. jun), Bitolju (17. jun), Demir Kapiji (18. jun), Cirihu (25. jun), Mariboru (30. jun), a kasnije, tokom jula i avgusta, i u Banjaluci, Šibeniku, Vrnjačkoj Banji, Herceg Novom, Opatiji, Sežani…

Pogledajte spot pesme “21.vek”:

SHOP

U kuhinji sa Majom Volk

By BGonline / 05/06/2024 / 0 Comments

Život u disfunkcionalnoj porodici

By BGonline / 17/05/2024 / 0 Comments

Promenite svoj anksiozni mozak

By BGonline / 27/05/2024 / 0 Comments

Putovanje do zgužvanih i potisnutih emocija

By BGonline / 06/06/2024 / 0 Comments

Medicina nema odgovore na sva pitanja

By BGonline / 31/05/2024 / 0 Comments
© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Bubamare navodno donose sreću. Međutim, to izgleda nije slučaj za…

You cannot copy content of this page