Kuvano vino je omiljeni napitak tokom zimskih meseci i savršeno će vas zagrejati u hladnim danima. Brzo se priprema a ovo je jedan od brojnih recepta za ovaj aromatičan napitak intenzivnog ukusa koji se dugo pamti.
Sastojci:
1,5l crnog vina
200 g šećera
1 štapić cimeta
1 štapić vanile
5 karanfilića
5 anisa
1 mali komad đumbira
1 limun sa korom
1 limeta
2 klementine
karanfilić
Oljuštite mandarinu, limetu i limun i iseckajte ih na male komade. U veliki lonac stavite šećer i uz lagano mešanje otapajte na srednjoj temperaturi. Dodajte koru citrusa, pa sve zalijte sokom od mandarine. Dodajte karanfilić i štapić cimeta Štapić vanile iscedite i dodajte u lonac, kratko promešajte i prelijte vinom tek toliko da prekrije sve sastojke. Ostavite na laganoj vatri da se smesa kuva oko 5 minuta dok se šećer u potpunosti ne rastopi nakon čega ćete dobiti gusti sirup. Kad je sirup poprimio kremastu strukturu, smanjite vatru i u lonac dodajte anis i nalijte ostatak vina. Lagano sve zagrevajte pazeći da ne provri. Vino natočite u čaše i poslužite.
Knjigu “Vinska škola” po ceni od 3600 dinara + troškovi dostave možete poručiti telefonom 066060820 ili putem porudžbenice: