Čarobna aroma ovog kolača nalazi se u kesici Dr Oetker šećera sa dodatkom ruma i cimeta.
Sastojci:
4 jaja
100 g šećera
200 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
4 kašike brašna
1 prašak za pecivo
1 Dr. Oekter Rum šećer/ Dr. Oetker Cimet šećer
Fil:
500 ml slatke pavlake
200 g čokolade za kuvanje
1 kašika šećera
Priprema:
Umutiti žumance i šećer dok se ne dobije čvrsta smesa, zatim u to dodati istopljeni margarin, čokoladu i na kraju umešati brašno i prašak za pecivo. U to dodati umućeno belance lagano mešajući.
Smesu peći u plehu (20x35cm) ili u kalupu za torte (24-28 cm) na 180°C oko 20 min.
Ako pečete u kalupu za torte po mogućstvu stavite kalup u veći pleh kako po rubovima ne bi došlo do curenja margarina u rernu.
Slatku pavlaku sa kašikom šećera zagrejati na vatri, potom dodavati izlomljenu čokoladu i mešati dok ne proključa.
Skinuti s vatre i nastaviti sa mešanjem dok se smesa potpuno ne sjedini, odnosno čokolada ne otopi.
Nakon toga preliti preko još toplog biskvita, što topliji fil jer će na taj način biskvit bolje upiti fil i manje će ga ostati na vrhu.
Kada se kolač prilično ohladi stavite ga u frižider i ostavite ga preko noći kako bi se fil potpuno stvrdnuo. Ne treba dodavati ništa u fil iako će biti potpuno tečan dok je topao.
Servirajte ovu poslasticu kao kolač ili kao tortu.