BG online

Intervjui

Nenad Knežević Knez- Slavim ljubav svaki dan

RAZVOD ME NIJE SLOMIO

Iza sebe je ostavio emotivni brodolom i odlučio da živi život ispunjen ljubavlju, smehom, muzikom i optimizmom. Ne krije svoje strasti, osećanja i emocije koje svaki njegov dan čine posebnim

Posle duže pauze tokom koje je prebrodio mnoge životne krize i probleme Nenad Knežević Knez vratio se na muzičku scenu, prvo učešćem u šou programu televizije Prva „Tvoje lice zvuči poznato“ gde je oduševio publiku savršenim imitacijama, a zatim i novim singlom „Dona“. Dok prebira po sećanjima kaže da uprkos razvodu braka u kojem ima dve ćerke nije sebi dozvolio da se emotivno zatvori i povuče u sebe. Naprotiv. Zaljubljen je i uživa u ljubavi koju pruža i dobija svakog dana, a da zahvaljujući iskustvu u šou programu danas mnogo više razume žene i njihove „slatke muke“ jer je i sam proveo mnogo sati pod scenskom šminkom, u haljinama, suknjama, hulahopkama i na visokim štiklama.

knez2

-Dugo sam uvežbavao žensko držanje, hod i  donekle sam naučio da hodam u ženskoj obući, na vrtoglavo visokim štiklama. Nije mi bilo ni malo lako i posle svega divim se ženama.

Ono što je Knezu donelo dodatni elan, motivaciju i snagu za nove životne izazove koji su pred njim je i ljubav. Nije sebi dozvolio da se poput mnogih nakon razvoda povuče u sebe već je ponovo iskusio kako je to biti zaljubljen i ispunjen i na emotivnom planu.

-Za pravu ljubav nikad nije kasno,verujem u ljubav, slavim je i veličam kao nešto najlepše na svetu. Zaljubljen sam i uživam u tom osećanju. Nikad nisam dozvolio da me ljubavni brodolomi slome.

Kuvanje je jedna od najvećih strasti Nenada Kneževića Kneza i sa velikim uživanjem priprema gastronomske specijalitete porodici i prijateljima.

knez3

-Silom prilika sam se kao student hranio u menzama i većinu te hrane nisam voelo da jedem. U kuvanju sam pronašao veliko zadovoljstvo i priliku za vrhunske kreacije. Dobri kuvari su veliki kreativci. Uživam u kombinovanju začina i ukusa. Čudim se kad neke ljude sažaljevaju zato što kuvaju, ja to posmatram drugačije. Obožavam da kuvam, to mi je vreme kada se opuštam. Svoju ljubav prenosim i na hranu i svako može da oseti da to što sam napravio je pripremljeno s ljubavlju. Sve je počelo kao hobi, a sad gotovo da smem da pariram i profesionalcima. Za mene je francuska kuhinja najbolja na svetu, Francuzi su od kuvanja napravili umetnost. Do savršenstva su doveli kombinaciju vina i hrane i iskreno im se divim.

Sposak mojih omiljenih jela je veliki, a većinu od svega toga umem sam da pripremim- od bifteka, vartiva, mediteranske hrane, rižota, plodova mora… Obožavam i sarmice od zelja, raštan kupus sa suvim ovčijim mesom i ovčijim kiselim mlekom. Smočani kačamak sa kajmakom i lisnatim sirom je pravi hedonistički užitak. Niasm ljubitelj slatkiša, pa i ne mogu da se pohvalim da sam neki poslastičar.

Knez otkriva za BGonline jedan od svojih omiljenih recepata

Taljatele sa pesto sosom i piletinom

knez1

Sastojci:

300g pilećeg filea

malo pančete

pakovanje taljatela

pesto sos(bosiljak, beli luk, peršun, pinjoli, maslinovo ulje, parmezan)

malo zelene boranije

malo pavlake za kuvanje

so, biber

Priprema:

Iseći pileće meso na kockice, propržiti ga na ulju pa zatim dodati nekoliko listova iseckane pančete. Skloniti s vatre. Obariti taljatele. Pripremiti pesto sos od navedenih sastojaka ili koristiti kupovni. Pomešati piletinu i pančetu sa taljatelama, pesto sosom i malo obarene zelene boranije. Dodati vrlo malo pavlake za kuvanje, so i biber po ukusu.

Fotografije: Branislav Ignjatović

Snimljeno u restoranu „Izlog“

© 2014 by BG online. All rights reserved

knez i tanja

foto: privatna arhiva

 

 

© by BGonline. All rights reserved

Prijavite se za newsletter BGonline-a! Radite na sebi, tu uvek ima posla!

Ostavite komentar

Komentar

Please Login to Comment.

To Top
PROČITAJTE I OVO:
Quiche Lorraine je tradicionalno francusko jelo, pita od prhkog testa.…

You cannot copy content of this page